Секрети хрусткої смаженої картоплі

Навіть у такого, на перший погляд простого, страви є свої маленькі особливості. Картопля повинен смажитися рівномірно, його шар не повинен перевищувати 5 см. Якщо картопля залишилася сирувата, можна закінчити її приготування в духовці. Прикрасьте готову страву маслом із зеленню, маринованими овочами і грибами. Часточки або бруски картоплі ретельно промийте в холодній воді, щоб позбавити овочі від надлишків крохмалю, і залиште у воді на деякий час, краще з додаванням льоду. Осушіть картопля рушником або промокніть серветкою – це допоможе сформувати хрустку скоринку під час смаження і не втратити корисних речовин.

Сиру картоплю не рекомендується солити, так як це викличе його розмокання і збільшить його поглинання. Налийте масло – підійде будь-який, залежить від ваших особистих переваг. Сковорода повинна бути добре розігрітій, коли ви викладете туди картоплю, надалі смажте на помірному вогні. Якщо вам не вистачає часу, скористайтеся способом, який прискорить підготовку: перед смаженням залиште картопля на пару хвилин в гарячій воді, потім висушіть і викладайте в сковорідку. Особливо смачним виходить блюдо при додаванні в масло декількох часточок часнику. Накрийте сковороду кришкою – картопля розм’якшиться всередині, а трохи пізніше посипте невеликою кількістю борошна для утворення рум’яної скоринки.

Ще один спосіб зробити картоплю хрусткою – кинути її на різко нагріту сковорідку і не заважати занадто часто. Якщо хочете перемішати, краще просто струсіть сковороду, щоб кожен окремий шматочок просочився маслом. Це також допоможе зберегти часточки цілими, чи не деформуючи їх. Схоже на картоплю фрі блюдо готується в два етапи: злегка підсмажте картоплю до напівпрозорості і відразу виймайте, далі зберігайте в холоді. І тільки безпосередньо перед подачею до столу швидко дожарьте її на розігрітій сковорідці. Для визначення температури масла, покладіть маленький шматочок картоплі і дочекайтеся, коли жир навколо нього почне покриватися бульбашками.

Найбільш придатними для смаження є рожеві або жовті сорти картоплі. Смачний і білий сорт, але він частіше пухкий і швидко розварюється. Нарізка картоплі повинна бути приблизно однакового розміру, «кубиками» або «брусочками». Чи не ріжте занадто товсто або надто тонко. Товсті шматочки не прожаряться, а стануть гаситися, а тонкі стануть схожі на чіпси.

Є ще один секрет приготування хрусткого картоплі. Це обов’язкове використання при смаженні картоплі тільки чавунної сковороди.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.