Секрети ідеальної випічки

Ніжна і ароматна випічка з гарячим чаєм, як ніщо інше, може порадувати вас і ваших домашніх холодними зимовими вечорами. Але багато початківці кулінари уникають роботи з тестом з-за страху невдачі.

Тому «Зі Смаком» зібрав для вас 10 секретів ідеальної випічки від професіоналів своєї справи. Ці хитрощі зроблять вас справжнім гуру в сфері випічки!

1. Суворо дотримуйтеся рецепта

Тільки на досвіді можна переконатися в тому, що рецептура і пропорції надзвичайно важливі в процесі приготування кексів, тортів та тістечок. Потрібно строго дотримуватися рецепту, якщо ви не хочете зіпсувати кінцевий продукт.

Тому намагайтеся не втрачати ні грама, так як навіть щіпка борошна може стати вирішальною.

2. Замініть борошно какао-порошком

Більшість господинь використовують для обробки тіста борошно. Так тісто не прилипає до поверхонь і рук. Але з цією же метою можна використовувати какао-порошок. Він додасть не тільки приємний відтінок тесту, але і смачну шоколадну нотку.

3. Дайте тісту відпочити

Практично кожен рецепт випічки передбачає, що тісто має відпочивати. Це необхідно для того, щоб воно застигло (для цього тісто кладуть у холодильник), або щоб воно підійшло (тоді потрібно залишити тісто в теплому місці).

Якщо в рецепті згадується, що тісто має відпочивати, цього варто беззаперечно виконувати, навіть якщо ви дуже поспішаєте!

4. Прикрашайте вироби

Прикраса випічки — це особливе мистецтво, і якщо ви хочете, щоб ваші кулінарні твори були не тільки смачними, але апетитними на вигляд, вам варто його освоїти.

Використовуйте все, що є під рукою: горіхи, цукати, глазур і інші кондитерські дрібниці.

5. Дізнайтеся більше про глютен

Сьогодні прихильники здорового харчування радять виключити глютен зі свого раціону, так як вважають його дуже шкідливим для здоров’я. Але глютен — це те, що склеює кондитерські вироби. До того ж глютен в помірних кількостях ніяк не зашкодить вам, якщо, звичайно, у вас немає протипоказань або його непереносимості.

Ви не зможете перестати додавати борошно пшеничне в випічку, тому просто стежте за тим, щоб глютен містився в борошні в помірних кількостях.

6. Використовуйте пергамент

Пергамент в процесі приготування випічки незамінний! Він допоможе вам зменшити гору посуду для миття після випікання і захистить кондитерські вироби від пригорання і прилипання до форми або дека.

Також вам знадобиться спеціальний силіконовий килимок. На ньому можна розкачати коржі потрібного діаметру і разом з килимком відправляти їх у духовку.

7. Навести чистоту по ходу роботи

Щоб не жахнутися від виду своєї кухні після приготування звичайних кексів, намагайтеся відразу прибирати інгредієнти на полиці, сміття викидати, а посуд мити.

Так ви позбавитеся від плутанини в інгредієнтах і звільните простір для роботи, а це допоможе вам уникнути непоправних помилок.

8. Використовуйте лопатку

Якщо ви часто печете, вам варто придбати спеціальну кулінарну лопатку. Вона захистить ваші руки від прилипання тесту, що зменшить витрати борошна та інших інгредієнтів.

9. Печіть те, що самі хочете спробувати

Це один з найважливіших аспектів в процесі приготування випічки. Якщо ви готуєте те, про що самі мрієте, ви вкладаєте в готування душу, а значить, і випічка вийде набагато смачніше!

10. Не забувайте про фітнес

Підкачані руки — необхідність, якщо ви хочете готувати на всю свою велику родину. Адже часто потрібно збити велику кількість яєць саме вручну, що буде досить складно здійснити, якщо ваші руки відразу втомлюються.

Обов’язково візьміть на замітку ці 10 найважливіших секретів ідеальної випічки. Готування неодмінно перетвориться на суцільне задоволення, і вам захочеться частіше радувати своїх близьких ароматною домашньою випічкою!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.