Що приготувати з журавлини

Журавлина нам відома як унікальний і цілющий продукт. Сік із журавлини використовується в цілях профілактики від цинги, передчасного старіння, використовується при лікуванні ангіни і для посилення дії антибіотиків.

Крім цього, журавлина широко використовується в кулінарії, її додають в капусту, м’ясо, десерти, соуси, желе, напої. Величезний спектр смакових якостей можна отримати при додаванні цієї ягоди. Розмова піде про солодкі страви, які можна приготувати з журавлини.

журавлинне варення

Від вас буде потрібно два кілограми. цукру і сто п’ятдесят мілілітрів. води, витрата ягід складе 1 кг. Опускаємо в киплячий сироп розм’якшені ягоди і варимо близько 15 хв. Остигнуло варення розкладіть по баках і зберігайте в прохолодному місці.

Квас із журавлини

Ретельно розімніть ягоди і опустіть в киплячу воду, тримайте цей процес 10 хв. Після цього, процідіть отриману масу, всипте цукор і дріжджі, добре розмішайте і дайте напою трохи відстоятися. Квас практично готовий. Розлийте його по зручним для вас судинах, закупорте і нехай постоїть 3-4 дня. Для приготування квасу потрібно чотири літри води, дві склянки цукру на чотири літрав води і один кілограм журавлини.

Коктейль із журавлини з назвою «Червона шапочка»

Для нього буде потрібно віджатий журавлинний сік і дрібно натерта морква. Залити морквяну масу кип’яченою водою (воду попередньо охолодити) і залишити на дві години. Потім віджати, додати журавлинний сік, лимонний сік і цукор. Для приготування коктейлю потрібно один кілограм моркви, менше склянки журавлинного соку, один лимон, цукор на ваш розсуд.

журавлинне желе

Вам буде потрібно не окислюється посудина, в якій ви ретельно розітре ягоди. Після цієї процедури відіжміть сік з маси і поставте в холодильник. Суміш розчавлених ягід залийте водою і хвилин 10 прокип’ятіть. Потім процідіть розчин, додайте в нього цукор, розведений желатин і доведіть до кипіння. В отриманий сироп вливаємо журавлинний сік і охолоджуємо. Тепер можна пофантазувати в які формочки його можна розлити, щоб надати желе красиві, різноманітні форми. Для желе потрібно на 150 грам журавлини стільки ж цукру, желатину 30 грам.

Не потрібно забувати про те що журавлина є алергенним продуктом. У тому випадку якщо при прийомі продуктів на основі журавлини у вас з’явилася алергічна реакція, вам необхідно придбати протидії алергенний препарат, наприклад Зіртек. Якщо ви вибрали цей препарат для лікування прочитайте уважно інструкцію по застосуванню Зіртек . Способи застосування препарату, дозування, протипоказання і його побічні дії. І не забувайте звернутися до вашого лікуючого лікаря.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.