Самса узбецька

140 хвилин
Складно
Порцій: 10
ВИПІЧКА
М’ЯСО

Не на кожен пиріжок з м’ясом можна посилатись як на самсу, а лише той, що приготований з особливого тіста і випечений за спеціальною технологією. В ідеалі готується він в тандирі (дров’яної печі з глини), а й в умовах міської квартири можна отримати чудову на смак самсу.

Тісто для самси готують прісне з додаванням курдючного жиру, який через брак можна замінити такою ж кількістю вершковим масла. Про начинці скажімо окремо: не використовуйте готовий фарш, саме рубане м’ясо і велика кількість цибулі забезпечать необхідну соковитість!

складові

Пшеничне борошно 4 скл. вода 1 скл. Вершкове масло 100 г сіль 1,5 ч. Л. баранина 500 г Цибуля 3 шт. Чорний перець (мелений) за смаком зіра за смаком курдючний жир 200 г крохмаль за смаком Соняшникова олія 2 ст. л. кунжут 1 ст. л.

приготування

У глибоку миску налийте воду, розчиніть в ній приблизно 0,5 ч. Л. солі, порціями, розмішуючи, введіть борошно. Маса не повинна бути надто крутий.

50 г курдючного сала наріжте дрібно і витопите на розігрітій сковороді жир. Видаливши шкварки, додайте витоплений жир в тісто. Ретельно вимісити і розімніть. Розділіть на 3 частини, скачайте кожну частину в кулю і залиште під плівкою на 40 хвилин.

Щоб приготувати начинку, наріжте дрібно цибулю, що залишилися 150 г курдючного сала і м’якоть баранини. Додайте 1 ч. Л. солі (орієнтуйтеся на свій смак), приправте перцем і зирой. самса узбецька Використовуючи для посипання поверхні крохмаль, розкачайте одну частину тіста в тонкий пласт, змастіть розм’якшеним вершковим маслом, відставте в сторону. Таким же чином вступите з іншими двома частинами тесту. Покладіть пласти один на одного і скрутіть в щільний рулет.

Розріжте рулет на шматочки шириною 1,5 см, помістіть їх на 20 хвилин в морозилку, щоб масло повністю застигло. Розкачайте шматочки в коржі, в центр кожної викладіть 1 ст. л. начинки і сформуйте пиріжок трикутної форми. Викладіть пиріжки на змащене деко. Залиште на 15 хвилин, потім змастіть рослинною олією і посипте кунжутом йди чорнушкою. самса узбецька Випікайте самсу при 200-220 градусах приблизно 30 хвилин. Перед початком випічки деякі кулінари обприскують заготовки водою, повторюючи цю маніпуляцію ще 2 рази, коли вироби вже в духовці, щоб тісто не пересохло.

Мабуть, найважливіша порада: не готуйте занадто багато самси . Це настільки смачна річ, що, почавши пробувати, просто вже неможливо зупинитися. Друзі чекають від вас нових рецептів, поділіться з ними!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Комментарии закрыты.