Салат з відвареного буряка – рецепт приготування

В кінці зими – початку весни настає період гіповітамінозу, коли організм сам починає вимагати урізноманітнити раціон овочами та зеленню. На ринку вже починає з’являтися перший цибулька, огірки і редиску, але не варто забувати, що овочі корисно вживати виключно в сезон їх дозрівання. Тому краще звернути увагу на вітамінну буряк, капусту та моркву.

Напевно у вас ще зберігається в засіках урожай минулого року. А якщо він встиг приїстися за зиму, пропонуємо зробити з овочів хрусткий кисло-солодкий салат.


Інгредієнти для рецепта


Буряк – 1 шт.

морква – 1 шт.

Цибуля – 1 шт.

Капуста білокачанна – 0,25 шт.

Огірки мариновані – 3 шт.

цукор – 0,5 ч. л.

оцет – 1 ч. л.

сіль – за смаком

Соняшникова олія – 3 ст. л.

Зелена цибуля – за смаком


Як приготувати


·  1. Відваріть буряк, остудіть і очистіть.

·  2. Капусту дрібно наріжте, моркву натріть на тертці для овочів по-корейськи.

·  3. Мариновані огірки (3 великих або 4 маленьких) натріть так само, як морква, або дрібно наріжте.

·  4. Капусту і моркву з’єднайте, гарненько пам’ятаєте руками, щоб овочі пустили сік.

·  5. Додайте буряк, дрібно нарізану цибулю, сіль, цукор і оцет. Перемішайте всі компоненти, заправте нерафінованою соняшниковою олією.

·  6. Салат вийде більш насиченим, якщо дати йому трохи постояти і промаринуватися. Подавайте хрустку смакоту до столу, прикрасивши зеленою цибулею.

Легкий салатик стане ще корисніше, якщо оцет замінити лимонним соком і заправити страву оливковою олією. Рецепт вітамінного ласощі рекомендуємо взяти на замітку всім, хто дотримується дієти.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.