Салат з куркою і огірком – рецепт приготування

Багатошарові салати – не новинка на столі. Ви точно часто готуєте улюблену оселедець під шубою, пригощаєте гостей салатами «Мімоза» і «Соняшник». Вони смачні, не станемо сперечатися. Але і сім’ї, і гостям хочеться спробувати щось нове. І нехай навіть набір продуктів буде цілком стандартний. Якщо напередодні свят ви шукайте саме новий оригінальний рецепт, редакція «З Смаком» готова допомогти.

Салат «Кришталевий» прикрасить стіл не гірше курки і заливний риби. Його відмінний смак не викликає сумніву, адже ми ніколи не пропонуємо читачам другосортні рецепти. Але дивують не тільки смакові якості страви, скільки його зовнішній вигляд. Відразу зрозуміло: свою назву салат отримав заслужено.


Інгредієнти для рецепта


Куряче філе – 350 г

яйце – 5 штук.

Картопля – 5 штук.

Огірки солені – 2-3 шт.

Цибуля – 1-2 шт.

желатин – 3 ст. л.

Курячий бульйон – 4 ст. л.

сіль – за смаком

часник – 1 зуб.

Лавровий лист – 1 шт.

Чорний перець (горошком) – 5 штук.

вода – 30 мл

оцет – 7 мл

майонез – за смаком


Як приготувати


·1 Дрібно наріжте цибулю. Залийте овоч розчином оцту і води. Відваріть курячі яйця, а також картопля.

·2 Зваріть м’ясо в підсоленій воді з додаванням перцю, лаврового листа, а також подрібненого часнику. Відставте бульйон в сторону.

·3 Візьміть глибоку миску. Застелите її дно харчовою плівкою.

·4 Подрібніть картопля. Висипати його в миску в якості першого шару. Посипте картоплю маринованою цибулею. Змастіть шар майонезом.

·5 Подрібніть огірки. Викладіть їх наступним шаром.

·6 Наріжте м’ясо кубиками. Перекладіть його в миску зверху на огірок. Змастіть майонезом.

·7 Наріжте дрібно яйця і викладіть зверху. Також змастіть цей шар майонезом. Надішліть салат в холодильник.

·8 Приготуйте желе. Для цього процідіть 4 ст. л. бульйону. Всипте в нього желатин. Підігрійте масу на водяній бані до повного розчинення желатину. Вилийте масу на піднос. Висота рідини має дорівнювати 1,5 см. Надішліть желе в холодильник.

·9 Дістаньте напівготовий салат. Переверніть ємність на плоске блюдо. Зніміть плівку. Після змастіть верх майонезом. Нарізані желейні кубики викладіть на салат.

·10 Прикрасьте салат зеленню. Надішліть його в холодильник ще на пару годин.

Оригінальна альтернатива звичним святковим рецептам, чи не так? Кажуть, що багатошарові салати досить важкі через великого набору продуктів і майонезу. Але салат «Кришталевий» зовсім не такий. Спробуйте і переконайтеся. Варто розповісти про нього подругам, у яких теж настав своєрідний кулінарний криза.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.