Салат «Шухи» — рецепт приготування

Цей смачний салат з чарівним ароматом часто готують на території Західної України і Угорщини, там його можна зустріти під назвою «Гуцульський» або «Шухи».

Головна скрипка в страві належить красуні буряках, смак якої відтіняють сушені гриби. Підійдуть будь-які, але особливо вдале поєднання виходить з білими або підосичники.


Інгредієнти для рецепта


Буряк — 500 г

сушені гриби — 200 г

Цибуля — 2 шт.

Соняшникова олія — 2 ст. л.

Оливкова олія — 1 ст. л.

Лимонний сік — 2 ст. л.

сіль — за смаком

Чорний перець (мелений) — за смаком

часник — 3 зуб.


Як приготувати


·  1. Буряк вимити, обсушити, викладіть на лист фольги, змастіть 1 ст. л. соняшникової олії. Оберніть буряк фольгою і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, на годину.

·  2. Гриби замочіть у воді, потім відваріть протягом 15 хвилин.

·  3. Цибулю дрібно наріжте, підрум’яньте на останньому соняшниковій олії.

·  4. Остигнула буряк і гриби (якщо великі) наріжте соломкою, змішайте. Додайте цибулю, пропущений через прес часник, оливкова олія і лимонний сік. Посоліть і поперчіть салат, дайте йому трохи постояти — готово!

Чудовий колоритний салат сам по собі досить ситний, тому подавати його краще з легким гарніром. Ця страва оцінять ті, хто стежить за своєю вагою: в ньому не так багато калорій і він відмінно підійде для пізньої вечері.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.