Салат «Оселедець під шубою» – рецепт приготування

Кого і варто подякувати за приголомшливий салат з оселедця, так цього Анастаса Богомилово. Російський купець, власник популярних трактирів, вперше подав це блюдо напередодні Нового 1919 року. У той час оселедець вважалася одним з найголовніших ласощів пролетарів, тому рецепт був спочатку безпрограшним. Спочатку оселедець під шубою готували, коли проводжали старий рік, трохи пізніше – і на інші свята.

Дивно, але з тих пір рецепт практично не змінився. Скільки поколінь виросло на ньому! Але ця варіація завоює серце навіть самого ярого кулінарного класика. Два види риби, сметанне желе і ніякої картоплі. І виглядає дуже ошатно. Єдина порада – купуйте слабосоленую сьомгу і оселедець.


Інгредієнти для рецепта


сьомга – 150 г

Буряк – 2 шт.

морква – 2 шт.

Цибуля – 1 шт.

яйце – 4 шт.

майонез – 150 г

сметана – 200 г

желатин – 20 г

вода – 130 мл

оселедець – 1 шт.

петрушка – 1 Пуч.


Як приготувати


·1 Помийте буряк і морква. Обсушити овочі паперовими рушниками. Оберніть їх фольгою. Виставте температуру духовки на 200 ° С. Надішліть овочі у фользі запікатися до готовності. Після охолодіть їх.

·2 Почистіть печені овочі. Тепер наріжте їх дрібними кубиками.

·3 Відваріть курячі яйця. Очистіть від шкаралупи. Наріжте кубиком.

·4 Зніміть лушпиння з цибулини. Дрібно наріжте овоч.

·5 Наріжте сьомгу дрібним кубиком.

·6 Почистіть оселедець, видаліть кісточки і обробити на філе. Подрібніть оселедець так як сьомгу.

·7 Залийте желатин холодною водою. Зачекайте, поки він набубнявіє. Розпустіть його на водяній бані.

·8 Змішайте желатин, майонез і сметану до однорідної маси.

·9 Нарубаєте пучок зелені. Викладіть на дно пластикового контейнера сьомгу. Посипте її рубаною петрушкою.

·10 Розділіть масу зі сметани і майонезу на 6 частин. Залийте рибу однією частиною.

·11 Далі чергуйте: цибуля, желатинова маса, морква, маса, яйця, маса, оселедець, маса, буряк, маса. Черговість можна поміняти.

·12 Надішліть контейнер в холодильник на 2 години. Після переверніть його на блюдо і сміливо подавайте.

Обов’язково потрібно прикрасити блюдо перед подачею на святковий стіл. Можна додатково зварити 1 яйце і посипати оселедець під шубою подрібненим жовтком і зеленню. Сам салат ріжуть як холодець і навіть торт на однакові порційні шматочки. Гості будуть в захваті! Про ідею повинні дізнатися всі ваші подруги. Розкажіть їм!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.