Салат «Гніздо глухаря» – рецепт приготування

На цей салат можна довго дивитися, так і не наважуючись його приготувати. Багатьом він здається занадто складним. Скажемо відразу: салат дуже калорійний і дуже ситний, але і настільки ж смачний! За рецептом від «З Смаком» приготувати цей шедевр зможе навіть починаюча господиня.

Отже, «Гніздо глухаря» – салат, який став класикою святкових столів. Помічено: з’їдається завжди першим! Особливу пристрасть до нього живлять чоловіки, але ж і слабка стать іноді може себе побалувати смачненьким. Щоб знизити калорійність страви, заправте салат сумішшю сметани і гірчиці – смак вийде ще цікавіше.


Інгредієнти для рецепта


Картопля – 6-8 шт.

Копчений курячий окорок – 400 г

Огірки солені – 4-5 шт.

яйце перепелине – 10-15 шт.

майонез – 3 ст. л.

кріп – 0,5 Пуч.

Соняшникова олія – 200 мл

сіль – за смаком


Як приготувати


·  1. 3-4 бульби картоплі очистіть і наріжте тонкою соломкою. Для зручності можна натерти на тертці для моркви по-корейськи. Отриману соломку викладіть на серветку або паперовий рушник, щоб картопля максимально підсох.

·  2. У глибокій сковороді розігрійте олію. Порціями викладайте картопля в сковороду і обсмажуйте до красивого рум’яного кольору. Готову соломку викладіть на паперовий рушник, щоб вбрався весь зайвий жир.

·  3. Що залишився картопля зваріть в мундирі, остудіть, очистіть від шкірки і наріжте соломкою.

·  4. Перепелині яйця відваріть протягом 5 хвилин. Очистіть, третина від усієї кількості наріжте соломкою. Огірки наріжте за тим же принципом.

·  5. З копченого курячого стегенця зніміть шкіру, а м’ясо відокремте від кістки. Отримане філе наріжте смужками.

·  6. Змішайте відварну картоплю, огірки, нарізані яйця, курку, заправте майонезом. Якщо необхідно, посоліть і поперчіть. Викладіть салат на блюдо, формуючи кільце з поглибленням. Бока і центр обкласти смаженою картопляної соломкою.

·  7. У поглиблення насипте трохи подрібненого кропу, зверху помістіть залишилися перепелині яйця.

Салат майонезом можна заправити за деякий час до приходу гостей, а ось оформляти рекомендуємо безпосередньо перед подачею, щоб картопля залишився хрустким. Час радувати, дивувати і, звичайно ж, ділитися рецептом з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.