Сациви з риби – рецепт приготування

Якщо у вашій родині дотримується традиція рибних днів по четвергах, а все освоєні рецепти з мешканцями водних просторів вже злегка приїлися, зверніть увагу на це блюдо. Риба, навіть сама бюджетна, може стати шедевром, пестить смакові рецептори, якщо її подати з відповідним соусом. Соус задає напрямок, робить рибу соковитою, пряної і надзвичайно смачною.

Сациві – блюдо як сама Грузія: яскраве, пряне, колоритне і з вогником! Під пікантним горіховим соусом з часником можна подати і птицю, і овочі (згадайте баклажани сациві від «З Смаком»), і рибу, про що і піде нижче в цьому рецепті.

Риба для сациві підійде будь-яка: минтай, нототенія, хек, тріска, судак… Зручніше брати відразу філе, щоб не гратися з кістками. Для горіхового соусу замість винного оцту можете використовувати гранатовий сік.


Інгредієнти для рецепта


Філе білої риби – 500 г

Грецькі горіхи – 1 скл.

Винний оцет – 0,5 скл.

Цибуля – 3 шт.

часник – 4 зуб.

кориця – 0,5 ч. л.

гвоздика – 0,5 ч. л.

коріандр – 1 ч. л.

Лавровий лист – 2 шт.

перець духмяний – 6 шт.

Чорний перець (мелений) – 1 ч. л.

сіль – за смаком

Перець чилі – 1 шт.

овочевий бульйон – 250 мл

Соняшникова олія – 1 ст. л.

кінза – 0,5 Пуч.

гвоздика – 3 шт.


Як приготувати


·1 Рибу наріжте великими шматками, залийте водою так, щоб вона лише покрила філе. Киньте в каструлю кілька горошин перцю, лаврове листочки, дрібку солі і варіть після закипання приблизно 40 хвилин. Варену рибу викладіть в глибоке блюдо.

·2 Цибулю дрібно наріжте, спассеруйте в розігрітій олії.

·3 Горіхи пропустіть через м’ясорубку (перебейте блендером) разом з перцем чилі, часником, 1 лавровим листочком, запашним перцем і зеленню кінзи. Викладіть масу в каструлю, влийте овочевий бульйон і додайте пасеровану цибулю. Додайте до маси мелену корицю і гвоздику, чорний перець, коріандр, винний оцет, сіль. Накрийте кришкою, доведіть до кипіння і варіть протягом 10 хвилин.

·4 Рибу, викладену на блюдо, полийте горіховим соусом, охолодіть.

Сациви з риби подається як холодна закуска, тому цілком виправдано приготування страви з вечора, щоб воно як слід настоялося. Додайте зелень кінзи, кілька часточок часнику, нарізаний пекучий перець і з гордістю несіть їдоках. Кожен захоче дізнатися рецепт цієї страви з кавказьким темпераментом!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.