Сациві з баклажанами – рецепт приготування

«Сациві» з грузинського перекладається як «холодна страва». По суті, така назва може носити і соус і блюдо, під яким воно подається. Найпоширеніший варіант сациві – це з куркою або індичкою, хоча інші види птиці, а також кролика і навіть рибу під цим соусом також подають.

Рецепт соусу сациві також допускає варіації: більше десятка різних рецептів. Але загальні принципи все ж є – це подрібнені волоські горіхи в основі, відносно постійний набір спецій (часник, перець, іноді гвоздика і кориця) і підкислювач (сік граната, лимонний сік, оцет). Практично завжди в інгредієнтах присутній кінза.

Якщо ви з яких-небудь причин не їсте м’ясо – це не привід відмовлятися від ароматних і надзвичайно смачних страв грузинської кухні. Спробуйте сациві з баклажанами!


Інгредієнти для рецепта


баклажан – 5-6 шт.

Грецькі горіхи – 200 г

Цибуля – 3 шт.

кінза – 1 Пуч.

базилік – 1 Пуч.

часник – 4 зуб.

гвоздика – 0,25 ч. л.

коріандр – 1 ч. л.

Гранатовий сік – 0,5 скл.

вода – 2 скл.

Соняшникова олія – 3 ст. л.

сіль – за смаком

Перець чилі – 1 шт.

паприка – 0,5 ч. л.


Як приготувати


·  1. Баклажани наріжте кружальцями завтовшки в 1,5 сантиметра. Присолите, залиште хвилин на 30, щоб вийшли крапельки соку з гіркотою. Потім промити, обсушити паперовим рушником, обсмажте з додаванням невеликої кількості рослинного масла до зарум’янювання (по 3-4 хвилини з кожного боку).Викладіть на серветку, щоб прибрати зайвий жир.

·  2. Горіхи пропустіть через м’ясорубку 2 рази (або подрібнити блендером), додайте паприку, мелений коріандр, подрібнений перець чилі без насіння, пропущений через прес часник, товчену гвоздику.Влийте гранатовий сік, воду, посоліть за смаком.

·  3. Цибулю дрібно наріжте, спассеруйте, додайте до горіховою масі. Поставте соус на вогонь, доведіть до кипіння і відразу зніміть.

·  4. Кінзу і базилік вимити, обсушити, дрібно наріжте і додайте до баклажанів. Залийте баклажани киплячим горіховим соусом, остудіть до кімнатної температури, потім відправте в холодильник до подачі.

Щоб вид блюда був не менш яскравою, ніж його смак, прикрасьте готове сациві зернятками граната і листочками свіжої кінзи. А келих охолодженого сухого червоного вина стане ідеальним доповненням до сациві. Поділіться рецептом ароматної смакоти з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.