Сабурані – рецепт приготування

Один з найпопулярніших розділів навіть самої звичайної кулінарної книги – випічка. Як часто ми говоримо, що потрібно обмежити себе в борошняному і солодкому з багатьох причин, і як часто порушуємо свої ж обіцянки. Але якщо знайти кілька ідеальних рецептів, можна насолоджуватися не тільки смачним, але і корисним стравою. Випічка з сиром відноситься саме до такого типу.

Один з найяскравіших прикладів – сабурані. Не поспішайте гуглити назву. Це осетинський пиріг з двома видами сиру. Оригінальний, ситний і смачний – він підійде як для сніданку, так і для обіду. Кілька шматочків можна взяти з собою на роботу і перекусити під час перерви.


Інгредієнти для рецепта


вода – 100 мл

яйце – 2 шт.

жовтки – 1 шт.

сіль – 1 ч. л.

Оливкова олія – 2 ст. л.

Пшеничне борошно – 500 г

сир сулугуні – 400 г

Твердий сир – 300 г

Вершкове масло – 120 г


Як приготувати


·  1. Надішліть 100 г вершкового масла в морозилку. Висипати пшеничне борошно гіркою на чисту поверхню. Зробіть поглиблення. Вбийте в нього яйця, додайте оливкову олію, воду, а також сіль. Тепер замісити круте тісто. Перенесіть його з дошки в глибоку ємність. Накрийте його паперовим рушником.Відставте тісто в сторону і дайте йому відпочити. Досить 30 хвилин. Потім розділіть тісто на 5 частин: 4 рівних, а 5-я побільше інших.

·  2. Розкачайте кожну з частин в рівний і тонкий пласт. Розмір 4-х повинен відповідати формі, в якій ви плануєте випікати. 5-й шар повинен бути побільше.

·  3. Закип’ятіть воду в глибокій каструлі. Спочатку опустіть найбільший пласт в гарячу воду на 1 хвилину. Воду при цьому вимикати не потрібно. Просто зменшіть вогонь, і нехай вона потихеньку кипить.

·  4. Підготуйте ємність з холодною водою. Дістаньте тісто за допомогою шумівки або друшляк.Перенесіть тісто в холодну воду на півхвилини.

·  5. Викладіть тісто на чистий рушник. Так воно швидше обсохнет. Виконайте те ж саме з іншими пластами.

·  6. Натріть два види сиру на крупній тертці. Змішайте обидва продукти.

·  7. Змастіть круглу форму для випікання вершковим маслом і застеліть дно найбільшим з п’яти шарів.Його краю повинні звисати.

·  8. Розділіть сир на 4 рівні частини. Посипте тісто сиром. Натріть заморожене вершкове масло на тертці. Розділіть на 4 рівні частини. Посипте пласт крихтою з масла. Зверху викладіть другий пласт.Проробляйте так до тих пір, поки не закінчаться сир і масло. Накрийте весь сабурані 5-м шаром.

·  9. Загорніть краї нижнього шару вгору. Використовуйте зубочистки, щоб закріпити їх. Збийте жовток в окремій ємності і змастіть їм тісто.

·  10. Виставте температуру духовки на 180 ° С. Надішліть сабурані випікатися на 40 хвилин. Видаліть зубочистки. Розріжте ще гарячий пиріг і подавайте.

Кажуть, що коли жителі Апеннінського півострова намагалися приготувати сабурані, вони допустили ряд помилок. Так з’явилася піца. Складно сказати, чи відповідає це дійсності. Але вам допускати помилки не потрібно. Піцу готувати ви вже точно вмієте. Що стосується сабурані, помилок не буде. З такою-то докладною інструкцією! Користуйтеся, діліться, насолоджуйтеся.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.