Користь овочів

Овочі – один з найкорисніших продуктів, які дає нам земля. У різного роду овочах міститься цілий комплекс корисних для нашого організму речовин. Різноманітність цих продуктів настільки велике, що вибрати найкорисніший з них фактично неможливо, адже кожен овоч відрізняється не тільки своїм зовнішнім виглядом, але і корисними властивостями. Судити про самому корисному овочі ми можемо тільки за кількістю що містяться в них корисних речовин. У цій статті ми розберемося з деякими міфами щодо овочів і все ж постараємося вибрати, який з них може принести велику користь.

Приготування овочів.

Багато хто з нас вважають, що при приготуванні овочі втрачають більшу частину своїх вітамінів, але зберігають мінерали недоторканими. Справа в тому, що при термальній обробці на сковороді або в печі, страждають як вітаміни, так і мінерали. Безумовно, мала частка корисних речовин в плодах залишається, але вона настільки мала, що ніяких явних змін нашому організму не принесе. Тому, в питанні “що корисніше, сирі або приготовані овочі?”, Свою перевагу варто віддавати сирим овочам.

Незрозумілий бажання з’їсти овочі.

Всі ми не раз стикалися з таким незрозумілим бажанням, коли різко хочеться з’їсти щось з овочів. Не важливо, будуть то томати або брокколі. В голові ми починаємо прокручувати смак плоду і біжимо в магазин з надією скоріше вгамувати своє нездорове бажання. Така поведінка обумовлюється тим, що наш організм сам здатний зрозуміти, чого йому не вистачає. Наприклад, якщо ми потребуємо залозі, наше бажання буде направлено на помідори. При нестачі вітаміну С, будемо сподіватися скоріше випити чай з лимоном. Через це фактора, було б не справедливо вибирати найсмачніший овоч нарівні з його користю. Адже якщо ми вважаємо морква найсмачнішою зараз, не факт, що наша думка не зміниться через кілька днів.

Наявність хлорофілу.

Хлорофіл – один з головних чинників цінності продукту. Тому, зелень має помітні переваги перед своїми різнокольоровими побратимами.

Критерії корисного овоча.

Таким чином, ми змогли відібрати три головні критерії самого корисного овоча.
– Наявність хлорофілу.
– Смакові якості.
– Спосіб приготування.

Таким чином ми можемо виділити кілька найбільш корисних овочів:

– Зелень. Петрушка, кріп і зелена цибуля.
– Продукти з низьким вмістом гострих компонентів: такі овочі простіше їсти сирими. Помідори, огірки, капуста.
– Плоди. Морква, ріпа і буряк.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.