Ромова баба – рецепт приготування

Згідно з однією з легенд, польський король Станіслав Лещинський вмочив сухувату випічку в солодке вино. Одержаний десерт йому настільки припав до смаку, що король велів подавати йому частування в такому вигляді і назвав блюдо на честь Алі-Баби – героя улюблених східних казок.

З легкої руки польського монарха ми маємо задоволення насолоджуватися надзвичайним десертом, хоча кондитери періодично вносили і вносять зміни в рецептуру ромової баби.

Солодка м’яка булочка, просочена ароматним сиропом і покрита вершкової помадкою … Так, ромова баба – смакота, перед яким встояти неможливо! «З Смаком» поспішає представити рецепт цієї дивно смачної випічки. Приготуйте – не пошкодуєте, адже таких у продажу не знайти.


Інгредієнти для рецепта


дріжджі – 30 г

молоко – 5 ст. л.

Пшеничне борошно – 360 г

цукор – 500 г

Вершкове масло – 120 г

яйце – 6 шт.

сіль – щеп.

вода – 310 мл

ром – 2 ст. л.

Лимонний сік – 2 ч. л.

Ізюм – 100 г


Як приготувати


·  1. Приготуйте опару. Для цього розчиніть свіжі дріжджі в злегка підігрітому молоці, додайте дрібку цукру і третину борошна, перемішайте акуратно і накрийте. Залиште підніматися, поки опара не збільшиться вдвічі.

·  2. Підмісіть до опари 40 г цукру, сіль, розм’якшене вершкове масло і вимішують тісто дерев’яною ложкою за годинниковою стрілкою. Тісто має повністю увібрати масло. Як тільки це станеться, продовжуйте вимішувати і по одному почніть вводити яйця.

·  3. Додайте борошно, що залишилося, заздалегідь розпарений і обсушену родзинки, замісити еластичне і гладке тісто. Укутайте його і залиште підніматися приблизно на годину.

·  4. Готове тісто розкладіть по формах, змазаним вершковим маслом. Заповнюйте їх не більше ніж наполовину! Залиште расстаіваться на 20 хвилин. Випікайте вироби 15 хвилин при температурі 180 градусів.

·  5. З 100 г цукру і 160 мл води зваріть цукровий сироп, остудіть, додайте ром (можна замінити коньяком, але якщо плануєте пригощати дітей, то краще обійтися без алкоголю).

·  6. Спечені ромові баби наколи в декількох місцях зубочисткою і занурте кожну на 10-15 секунд в сироп. Уже смачно, але не будемо забувати про помадці!

·  7. Готуємо помадку. Насипте в каструлю 250 г цукру, налийте 150 мл гарячої води. Поставте на вогонь і варіть після закипання під кришкою на сильному вогні 2-3 хвилини. Зніміть кришку, видаліть піну, додайте лимонний сік і продовжуйте варити до проби на м’який кульку (потрібно капнути трохи сиропу в холодну воду і скачати кульку, якщо вийшло – сироп потрібної кондиції).

·  8. Швидко охолодіть сироп до 60-70 градусів, потім збивайте, поки маса не почне біліти і кристалізуватися. Після цього можна вже просто перемішувати масу дерев’яною лопаткою. Поверніть каструльку на вогонь, помішуючи, доведіть помадку до консистенції рідкої сметани. Якщо при нагріванні помадка залишається густуватої, додайте трохи води.

·  9. Кожну бабу щедро змастіть помадкою і залиште підсихати.

Сподіваємося, вас не відлякав цей вигадливий рецепт десерту, але, повірте, терпіння і труд винагороджуються сповна. Бажаємо вам натхнення та нових кулінарних перемог. Не забудьте розповісти про рецепт друзям!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.