Різниця між содою і розпушувачем

Існує кілька варіантів розпушувачів, які роблять випічку повітряної. Найбільш відомі — це сода і кондитерський розпушувач. Різницю між ними мало хто знає. А адже це дуже важлива інформація, яку не можна ігнорувати.

Соду додають у випічку, щоб надати їй м’якості. Але сама по собі вона не впорається з цим завданням. Для цього потрібно додати до нього оцет. При цьому виділяється вуглекислий газ і дає потрібний результат.

Деякі кулінари не гасять соду в ложці. Вони змішують її з сухими продуктами, оцет — з рідкими, а коли ці дві маси об’єднуються, відбувається реакція.Щоб тісто, приготоване таким способом, вийшло таким, як треба, і піднялося, слід знати точне співвідношення соди і оцту.

Розпушувач — це суміш соди, лимонної кислоти, борошна або крохмалю. За рахунок реакції соди і кислоти в тесті в процесі нагрівання виділяються пухирці газу. Це нейтральний засіб, який можна використовувати з будь-якими продуктами.

Коли в рецепті присутні сода і розпушувач

Дуже часто в рецептах можна зустріти і соду і розпушувач. На «Зі Смаком» таких теж є чимало. Багато писали нам, що, швидше за все, була допущена помилка. Але немає. До продуктів, які мають природну кислоту, потрібно додавати соду. В першу чергу, якщо готуєте випічку з кефирой, сметаною, йогуртом, медом і деякими іншими продуктами. Але цього може бути недостатньо — тут допоможе розпушувач.

Іноді розпушувач і сода у випічці зовсім не потрібні. Тут також немає помилки. Приміром, коли з’являються бульбашки повітря під час збивання білків у піну.

Якщо ця інформація була для вас корисною, поділіться нею з друзями-кулінарами!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.