Різдвяна кутя – рецепт приготування

Ну який же Святвечір без ситної куті! Це традиційне блюдо супроводжує всі православні зимові свята: Різдво, Новий рік і Хрещення. На кожен з них прийнято подавати особливий вид цієї страви: багату, щедру або голодну кутю.

У будь-якому будинку є свої особливості приготування ритуальної каші, але основа найчастіше однакова – пшенична крупа. «З Смаком» із задоволенням розповість, як приготувати багату кутю для різдвяного столу: рецепт стане в нагоді тим, хто буде варити її вперше, і тим, хто бажає додати щось нове до свого традиційного набору продуктів.

Прийнято вважати, що кожен з інгредієнтів має особливе значення: пшениця символізує вічне життя, горіхи – добробут, мед – міцне здоров’я, а мак – радість. Крім цих продуктів, в кутю часто додають курагу, корицю, чорнослив, цукати і навіть шоколад.


Інгредієнти для рецепта


Пшенична крупа – 2 скл.

вода – 6 скл.

Мак – 200 г

Ізюм – 150 г

Грецькі горіхи – 200 г

мед – 3 ст. л.

цукор – за смаком


Як приготувати


·  1. Попередньо замочіть очищені зерна пшениці на годину, потім промийте і залийте 4 скл. води, поставте на вогонь, накрийте кришкою.

·  2. Через годину перевірте готовність пшениці, при необхідності варіть ще півгодини.

·  3. Мак залийте окропом, залиште на 2 години. Потім його слід перетерти в ступці або за допомогою ручної кавомолки до появи молочка. Для полегшення завдання додайте трохи цукру.

·  4. Додайте в мак мед, решту цукру, родзинки і дрібно нарізані волоські горіхи, залийте 2 скл. води.Дайте суміші настоятися 5-10 хвилин і з’єднайте її з кашею.

Деякі люди не люблять пшеничну кашу, тому готують кутю з рисом або ячмінної крупою, не підходить для цієї страви тільки гречка. Вибирайте будь-який варіант, а своїми різдвяними сімейними традиціями діліться в коментарях!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.