Рибна бандероль – рецепт приготування

«З Смаком» з гордістю представляє розкішну страву з риби, яка посяде почесне місце на святковому столі. Частування, гідне королів. Невимовна палітра фарб і смаку!

При всій ефектності блюдо готується елементарно. Сама трудомістка частина – акуратно обробити рибу і витягнути все дрібні кісточки. Ніж беріть супергострий. До речі, на хребті з залишками м’якоті можна зварити непоганий рибний бульйон.


Інгредієнти для рецепта


лосось – 2 кг

імбир – за смаком

Оливкова олія – 1 ст. л.

креветки – 250 г

вершки – 50 мл

Болгарський перець – 1 шт.

Зелена цибуля – 1 Пуч.

Соєвий соус – 4 ст. л.

мед – 2 ст. л.

Лимонний сік – 3 ст. л.

Приправа для риби – 2 ст. л.

сіль – за смаком

часник – 2 зуб.


Як приготувати


·1 Рибу почистіть, видаліть нутрощі. Хвіст, плавники також видаліть. Уздовж хребта зробіть глибокий розріз, також зробіть підрізи по ребрах, акуратно розсовуючи м’якоть, видаліть хребет. У вас повинні вийти 2 половинки філе. За допомогою пінцета видаліть всі дрібні кісточки. На шкірі однієї половинки філе зробіть надрізи навхрест.

·2 Для начинки наріжте тонкими півкільцями очищений від насіння болгарський перець, зелена цибуля наріжте дрібно. Очищені зубчики часнику подрібніть, корінь імбиру (приблизно 3-5 см) очистіть і натріть. Креветки розморозити, видаліть панцирі і голови.

·3 Розігрійте сковороду з оливковою олією, обсмажити цибулю з перцем, імбиром і часником (3-4 хвилини). Влийте вершки, перемішайте. Коли частина рідини випарується, додайте креветки, посоліть злегка, готуйте ще протягом хвилини, потім зніміть з вогню.

·4 На робочій поверхні розстеліть шматок пергаменту. Викладіть на нього 4 відрізка (по 3 см) кулінарної нитки або мотузки. На них шкірою вниз покладіть рибне філе без надрізів. На рибу викладіть начинку, приправте за смаком.

·5 викласти другий філе (з надрізами), мотузки зв’яжіть, щоб вийшов згорток, подібний бандеролі. Перенесіть рибу з пергаментом на деко. Деко відправте в духовку на 30 хвилин при температурі 220 градусів.

·6 У глибокому сотейнику змішайте лимонний сік, мед і соєвий соус. Поставте на вогонь, прогрійте злегка. Запечену рибу акуратно перенесіть на блюдо, полийте медовим соусом, накрийте фольгою і залиште на 5 хвилин просочуватися.

Святково, ситно, всі будуть задоволені, запевняємо! Важливий нюанс: якщо вважаєте за краще рибу з дуже ніжною текстурою, перед запіканням оберніть її в 2 шари пергаменту і перев’яжіть. Якщо ви прихильник рум’яної скоринки, готуйте, як описано в рецепті. Якщо рецепт вас вразив, поділіться ним з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.