Риба в томатному соусі — Рецепт приготування

риба в томатному соусі рецепт приготування

Тип:
Другі страви
Час:
135 хвилин
Складність:
Складно
Порцій: 4
Овочі Риба

Подібне блюдо готують у Греції, де риба є місцевою визначною пам’яткою. Більшість грецьких страв заправляють оливковою олією, тому ми використовуємо його для даного рецепту.

До речі, свіжовичавлений сік лимона, який теж присутній в цьому рецепті, додається практично у всі страви грецької кухні. Він надає смаку рибного філе цитрусові нотки і робить м’ясо ніжніше.

Ще одна цікава деталь: греки додають мелену корицю в томатний соус. Незвичайна комбінація, чи не так? Цязапечена риба виходить дуже смачною!


Інгредієнти для рецепта


Філе білої риби – 900 г

Лимонний сік – 100 г

Оливкова олія – 3 ст. л.

Цибуля – 2 шт.

Часник – 2 шт.

Помідор – 3 шт.

Томатна паста – 1 ст. л.

Біле сухе вино – 60 мл

Петрушка – 0,5 скл.

Паприка – 1 ч. л.

Цукор – 1 трісок.

Кориця – 1 трісок.

Чорний перець (мелений) – 1 трісок.

Сіль – 1 трісок.


Як приготувати


·  1 Для початку посоліть і поперчіть рибне філе.

·  2 Змастіть деко або форму для запікання олією, викладіть туди філе і залийте лимонним соком. Поставте філе в холодильник на 30-60 хвилин, поки будете готувати інші інгредієнти.

·  3 Поставте духовку розігріватися. Тим часом у великій сковорідці розігрійте оливкову олію і киньте туди дрібно нарізану цибулю. Обсмажуйте цибулю до золотистого кольору.

·  4 Трохи посоліть, додайте подрібнений часник і готуйте, помішуючи, ще хвилину, поки часник не випустить аромат.

·  5 Додайте помідори, нарізані кубиками, цукор, паприку, корицю, вино, половину кількості петрушки. Томатну пасту розведіть в 1/4 чашки води і влийте суміш в сковорідку. Посоліть і поперчіть за смаком.

·  6 Коли вміст сковорідки почне кипіти, не накривайте кришкою, зробіть маленький вогонь і готуйте, помішуючи, ще 15 хвилин. Соус стане неймовірно ароматним.

·  7 Зніміть соус з вогню і залийте їм рибне філе. Посипте залишилися кількістю петрушки.

·  8 Розігрійте духовку до 180 градусів. Помістіть рибу в духовку і випікайте приблизно 30 хвилин до повної готовності. Можна дістати деко і злегка перемішати вміст, щоб всі шматочки риби занурилися в соус. Потім знову поставте в духовку.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.