Рецепт жульєну з грибами

Хочете здивувати гостей незвичайною гарячою закускою – приготуйте жульен. Його приготування під силу навіть новачкові, а часу займе всього півгодини. Гості будуть в захваті.

Складові:

куряча грудка;
печериці 500 гр .;
цибуля 3 головки;
твердий сир 80 гр .;
вершкове масло 3 ст.л .;
молоко 1/2 л .;
вино сухе біле 50 гр .;
30 гр. просіяного борошна;
мускатний горіх;
букет гарні;
суміш перців.
Приготування.

Курячі грудки необхідно попередньо відварити. Проблема в тому, що філе не має яскравого смаку, але якщо його правильно відварити, то м’ясо придбає дуже приємний смак. Поставте кип’ятитися воду. Очищену цибулину розріжте її навпіл і покладіть в киплячу воду. Видаліть шкіру, а потім розділіть грудку на 4 частини і також закиньте в каструлю. Через 10 хв. додайте букет гарні і ч.л. без гірки солі. Через 5 хв. вийміть філе з бульйону і поставте охолоджуватися. Воно вийти дуже ароматним і придбає яскравий смак.

Щоб вийшов справжній жульен, а не рагу, всі інгредієнти наріжте дуже тонкою не надто довжиною соломкою. Така нарізка і називається «жульєн». Почніть з лука. Розріжте його навпіл, а потім тонкими часточками від хвостика до верхівки. Підсолити його і трохи розімніть, щоб цибуля пустила сік. Поставте сковороду на середній вогонь, налийте трохи рафінованої олії і покладіть ложку вершкового масла. Саме воно дає приємний смак продуктів, але якщо його не змішати з рослинним маслом, то овочі будуть прилипати і, швидше за все, підгорять. Зробіть мінімальним вогонь і накрийте кришкою. Лук випустить сік і буде потомитися в ньому. Не забувайте помішувати, щоб він не підгорів. Через 7 хв. влийте вино і тушкуйте, поки не піде запах алкоголю.

Гриби очистіть від верхньої шкірки, наріжте тонкою соломкою товщиною в сірник і довжиною не більше 1,5 см. Поставте сковороду з товстим або подвійним дном на невеликий вогонь і викладіть в неї печериці. Основна мета – позбутися від великої кількості зайвої вологи. Постійно помішуйте їх і стежте, щоб вони не прилипли. Волога піде дуже швидко, а печериці збережуть яскравий грибний смак.

Перекладіть готові гриби до цибулі, а сковороду помийте і поставте розігріватися. Приступайте до приготування самої основною складовою жульєну – соусу бешамель. Викладіть в сковороду вершкове масло і, як тільки воно розтане, акуратно підсипати муку, постійно помішуючи. Постарайтеся не поспішати, щоб не утворювалися грудочки. Потім влийте молоко і збільште вогонь. Не перестаючи помішувати соус, щоб борошно не прилипла до дна. Соус повинен загуснути, але не допускайте кипіння молока. Через 5 хв. підсолити соус, додайте суміш перців і зовсім небагато мускатного горіха для шикарного аромату. Бешамель готовий.

У звареної курячої грудки добре проглядаються волокна. Наріжте філе уздовж них. Якщо наріжете поперек волокон, то вона після приготування просто розсиплеться. Висипати курку в сковороду з грибами та цибулею і залийте соусом. Не поспішайте виливати відразу весь соус, щоб не було багато зайвої рідини. Після перемішування всі складові повинні нагадувати дуже добре заправлений майонезом салат. При правильному поєднанні соусу і інших інгредієнтів овочі не будуть варитися, а запекутся в ньому, що відрізняє жульен від інших блюд.

Покладіть змішані інгредієнти в кокотніци. Зверху засипте твердим тертим сиром. Надішліть в духовку на 10-12 хв. Сир швидко розтане і жульен закриється зверху немов покривалом. Всі інгредієнти добре прогріються. Врахуйте, що кожен з продуктів вже готовий, тому немає сенсу перетримувати жульен в духовці. Сир не повинен підгоріти.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.