Рецепт яблучного пирога

Ароматний яблучний пиріг вже давно став не тільки символом Америки, а й улюбленим ласощами російських сімей. Знамениту шарлотку готують чи не кожен день, і цьому є маса причин: по-перше, чудовий ніжний смак, по-друге, відносно невелика кількість інгредієнтів, по-третє, невелике час готування. Далі вашій увазі – пропонується традиційний рецепт чудового блюда. Яблучний пиріг.

Для приготування пирога вам знадобляться:

  • півкілограма яблук (зрозуміло);
  • 100-110 грамів цукру (для діабетиків – можна замінити на стевію. Просто худнуть можуть використовувати мед);
  • 230 грамів пшеничного борошна (знову рада худне – підійде і цільнозернових борошно);
  • солі, приблизно половину від чайної ложки;
  • 180 грамів вершкового масла;
  • столова ложка соку лимона;
  • мускатний горіх (мелений);
  • 10 грамів кукурудзяного крохмалю.

Приготування яблучного пирога.

1. Пшеничне борошно ретельно просіваємо. Додаємо сіль і частину цукру (всього 20 грамів).

2. Масло (приблизно 150 грамів) нарізаємо кубиками і розштовхуємо. При бажанні, можна і зовсім розтопити. Все змішуємо і вливаємо крижану воду (не більше 70-ти мілілітрів). Швидко замішуємо тісто.

3. Отриману масу (вона повинна бути досить щільною) скачуємо в кульку. Поділяємо навпіл і знову катаємо дві кульки. Розплющуємо кожен в диск товщиною приблизно 4-5 міліметри і діаметрів 26-27 сантиметри. Перекладаємо в підходящу ємність і відправляємо на півгодинки в холодильник.

4. Приступаємо до підготовки основи, або начинки. Хапаємо все яблука і ретельно очищаємо їх від усього зайвого: від шкурки, насіння, живців. Нарізаємо невеликими кубиками, приблизно два або три сантиметри. Все це пересипаємо в досить глибоку миску. Засипаємо цукром, сіллю і лимонним. При бажанні можна додавати корицю, горіхи – будь-яку приправу на ваш смак. Все ретельно змішуємо.

5. Згадуємо про масло. Точніше, про його залишилися 30 грамів. Топимо їх на водяній бані. Додаємо крохмаль і знову ретельно перемішуємо.

6. Поки готуємо яблука, тісто вже має настоятися. Приступаємо до формування пирога. Беремо перший «диск» тіста. Викладаємо у форму. Якщо заважають надлишки – звичайно, обрізаємо. Рівномірно по формі розкладаємо начинку з яблук і поливаємо її сумішшю з масла і крохмалю. Обережно вкриваємо майже приготований пиріг другим «диском» тіста. Краєчки акуратно защипуємо. Зверху робимо невеликі надрізи.

7. І найгарячіший. Духовку нагріваємо до 220-ти градусів. Відправляємо туди пиріг. Почекаємо 10 хвилин – і зменшимо теспературу. Приблизно до 180-ти градусів. Випікаємо до готовності, яку можна перевіряти зубочисткою.

8. Прикрашаємо за бажанням. Смачного!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.