Рецепт вівсяної каші з гарбузом

Вівсяна каша з гарбузом традиційно готується з додаванням вареного гарбузового пюре. Але для того, щоб зберегти корисність свіжого гарбуза, пропонуємо скористатися звичайною картоплечисткою, яка дозволить нарізати стиглі гарбузове часточки у вигляді тонких прозорих смужок. Сирий гарбуз прекрасно поєднується з чорним ізюмом, багатим органічним цукром, і вівсяними пластівцями. Насіння білого кунжуту надають приємний аромат всьому блюду і підвищують загальну поживність вівсяної каші – універсального страви для сніданку.

Корисні властивості гарбузової каші з кунжутом:

Вівсянка з гарбузом вийде особливо приємною на смак, якщо ввести в список інгредієнтів свіжий огірок, порізаний так само, як і гарбузове часточки – у вигляді тонких ніжних смужок.

Гарбузова каша з кунжутом і родзинками може бути введена в діабетичне меню, оскільки все цукру знаходяться в органічному вигляді.

Вівсяна каша подається холодною, але при бажанні можна приготувати і теплий вівсяної салат зі свіжого гарбуза, якщо залити все овочеві інгредієнти гарячої вівсянкою. При цьому насіння кунжуту додадуть всьому блюду приємний аромат і легкий горіховий присмак.

Гарбузова вівсяна каша з родзинками і кунжутом – прекрасний засіб для нормалізації перистальтики кишечника, оскільки:
• сушені плоди винограду мають м’який проносний ефект;
• масло насіння кунжуту позитивно впливає на слизову шлунка і кишечника;
• вівсянка багата клітковиною, незамінною для нормальної роботи системи травлення;
• кунжутне масло благотворно позначається на роботі всього організму;
• сік зі свіжого гарбуза регулює процеси очищення кишечника;
• огірок містить велику кількість рідини, необхідної для регуляції діяльності кишечника.

Складові:

– 100 грам сирого гарбуза,
– 20 грам чорного родзинок,
– 100 грам вівсяних пластівців дрібного помелу,
– 300 мілілітрів води,
– 1 свіжий огірок,
– 10 грам білого кунжуту,
– 10 мілілітрів масла.

Покроковий рецепт приготування вівсяної каші з гарбузом, кунжутом і родзинками:

 

1. У каструлю з киплячою водою всипте вівсяні пластівці. Намагайтеся помішувати воду в момент додавання вівса, щоб не утворилися грудки.

 

2. Варіть вівсяну кашу протягом п’яти хвилин. Далі зніміть з вогню і даєте пластівців постояти в теплому місці для того, щоб вони гарненько набрякли.
3. Каша повинна охолонути і в холодному вигляді злегка нагадувати холодець або пудинг.
4. Розріжте гарбуз, відокремте кісточки і поріжте на великі шматочки.

5. Візьміть спеціальне пристосування для очищення картоплі від шкірки і з його допомогою подрібніть сирий гарбуз. Найкраще взяти австралійську картоплечистки, вона дуже зручна для такого типу нарізки овочів для салата.6. Очистіть свіжий огірок від шкірки і наріжте його за допомогою картоплечистки.
7. Тонкі гарбузове і огіркові смужки змішайте з вимитим чорним ізюмом і посипте насінням білого кунжуту.

8. За допомогою чайної ложки викладіть тверді шматочки вівсяної каші в тарілку і перемішайте їх зі свіжими овочами та родзинками. Полийте оливковою або кунжутним маслом і подайте до столу.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.