Рецепт вітамінного салату з помідорами

Напередодні будь-якого свята всі господині роздумують, які ж страви прикрашатимуть святковий стіл. У підсумку виходить достаток важких м’ясних страв і салатів. Тому просто необхідно подбати про своїх гостей і запропонувати їм легкий і корисний салат, що містить в собі величезну кількість вітамінів. Ці рецептом давно користуються господині Закавказзя і Північного Кавказу, де столи ломляться від м’ясних закусок, а про своїх гостей потрібно як слід подбати.

Складові:

* Капуста свіжа – половина качана
* Помідор – 3-4 великих
* Огірок свіжий – 2-3 великих
* Оливки без кісточок – 1 баночка
* Горошок зелений консервований – 1 баночка
* Перець кольоровий болгарський – 3 різних кольору
* Зелень за смаком
* Перець чорний, сіль
* Кислота лимонна
* Масло рослинне

приготування

Спочатку знадобиться тонкими смужками нарізати капусту, потім акуратно розім’яти її пальцями і помістити в пластмасову миску. Тепер болгарський перець трьох різних кольорів потрібно звільнити від насіння, нарізати невеликими смужками і додати в капусті. Перемішати. Помідори слід нарізати не дуже дрібно, щоб зберегти всі вітаміни і сік. Найкраще спочатку нарізати на дольки, а потім ці часточки ще нарізати навпіл. Так само краще нарізати і огірки. Спочатку на кружечки, а потім ці кружечки розрізати навпіл. Краще буде, якщо огірки попередньо очистити від їх шкірки. Тепер потрібно повністю звільнити від рідини баночки з оливками і зеленим горошком. Горошок одразу додати в пластмасову миску, а оливки нарізати дрібними кільцями і помістити туди ж.

Всі продукти слід ретельно розмішати, і тільки потім приправити перцем, сіллю. Зелень за смаком дрібно нарізати. Найкраще до цього салату підійде петрушка, базилік і кріп. Можна при бажанні нарізати і зелену цибулю. Змішати зелень з іншими продуктами і додати трішечки лимонної кислоти. Салат полити олією, краще всього оливковою, так смак вийде яскравіше. У цей салат можна додавати абсолютно різноманітні приправи. Відмінно підійде хмелі-сунелі, з ароматом волоського горіха або ж часниковий порошок. Можна додати і свіжий часник, одну-дві часточки, але це тільки в тому випадку, якщо всі гостей не злякає наявність часнику в салаті. Деякі господині додають в цей салат роздроблений волоський горіх, а багато і кедрові горішки. Таким чином, в салаті міститься ще більше вітамінів.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.