Святковий торт – це особливий вид десерту, який вимагає цікавої рецептури і блискучого виконання. Особливою популярністю сьогодні користуються варіанти з відкритими коржами.
Зараз зручніше купити відкритий торт на замовлення в популярній інтернет-кондитерській. Досвідчені кондитери зроблять частування будь-яких форм і розмірів відповідно до ваших побажань. Перевага покупки торта в пекарні полягає в тому, що десерт буде приготовлений тільки з натуральних інгредієнтів і не буде містити штучних барвників і консервантів.
Також в кондитерській вам можуть нанести на торт з відкритими коржами будь-який напис. Наприклад, це може бути привітання в День Народження або жартівлива фраза. У Москві така практика дуже поширена.
Але існує й інший спосіб порадувати себе і своїх близьких в свято смачними ласощами. Можна спекти відкритий торт з ягодами самостійно.
Для того щоб приготувати цей торт, вам знадобиться:
400 грам сирного сиру;
столова ложка цукрової пудри;
300 грам вершкового масла;
велику склянку борошна;
чайна ложка розпушувача;
4 курячих яйця;
столова ложка цукру;
половина склянки нежирних вершків;
стакан молока 2,5% жирності;
чайна ложка квіткового меду;
полуниця, чорниця, ожина;
щіпка ванілі.
Коли всі інгредієнти зібрані, можна приступати безпосередньо до приготування десерту:
Змішайте в одній мисці цукрову пудру, борошно, розпушувач.
Збийте 4 курячих яйця з цукровим піском і гарячою водою. Найкраще для цього використовувати міксер. Однак, якщо приладу під рукою немає, то можна скористатися звичайною столовою ложкою. В результаті суміш повинна стати однорідною, а зверху з’явиться густа пінка.
Розтопити на водяній бані вершкове масло і додайте в нього молоко і вершки.
Об’єднайте три отримані маси в одну.
Додайте в вміст цукрову пудру, сирний сир, мед і розмішуйте до стану однорідної маси.
Акуратно помістіть тісто в розігріту, змащену маслом форму і відправте в духовку на 40 хвилин.
Приготуйте крем: змішайте збиті вершки з цукровим піском і ваніліном. При бажанні можна додати в нього невелику кількість ягід.
Остудіть отримані коржі в духовці, а потім – в холодильнику.
На завершення з’єднайте коржі, змащуючи кожен з них кремом, і акуратно розподіліть свіжі ягоди по верху торта.
Незабутнього свята і приємного апетиту!