Рецепт торта «1001 ніч»

На всі більш-менш значущі свята завжди хочеться приготувати якесь особливе блюдо, яке стане самим справжньою окрасою будь-якого святкового столу.

Найкращим варіантом може стати торт з красивою назвою «1001 ніч», приготувати його можна буде з наступних компонентів:
– шоколад гіркий (120 г);
– яйця курячі (п’ять штук);
– какао в порошку (дві ст. Ложки);
– борошно пшеничне, добре просіяне (110 г).

Крім цього, знадобляться також компоненти для приготування марципанової суміші:
– курячі яйця (три штуки);
– борошно пшеничне просіяне (один повний стакан з гіркою);
– мед квітковий (три ст. Ложки);
– мигдаль подрібнений (один повний стакан).

Для оформлення торта «1001 ніч» знадобиться наступний набір компонентів:
– вершки збиті (310 г);
– пудра цукрова;
– пісок цукровий (дві ст. Ложки);
– джем абрикосовий (п’ять ст. Ложок).

Приготування торта.
У каструлю розбити курячі яйця, додати цукровий пісок в кількості 126 г, а після цього ємність поставити в миску більшого розміру, куди попередньо була додана гаряча вода. Встановивши міксер на велику швидкість, збити курячі яйця з цукровим піском до утворення дуже густою і щільною піни білого кольору.

В окремій мисці з’єднати сіль кухонну дрібну, порошок какао і пшеничне борошно, попередньо просіяне, перемішати цю сипучу масу, потім додати її в яєчну масу. Розтопити гіркий шоколад, поламаний шматочками, на водяній бані, додати в цю ж яєчну суміш.

Підготувати форму для випікання тортів і зсередини змастити її рясно якимось кулінарним жиром, потім до 180 градусів розігріти духову шафу. Підготовлене шоколадне тісто викласти у форму, розрівняти і в розігрітій духовці випікати не менше півгодини.

Трохи остудити приготовлений корж прямо в відключеною духовці, після чого поставити на одну годину в морозильну камеру, потім приступити до приготування крему для торта «1001 ніч». Для цього з цукровим піском слід збити крем, розділити його на дві рівні порції, а в одну з них слід додати необхідну кількість абрикосового джему.

Тепер необхідно приготувати марципанову суміш для створення прикрас у вигляді зірочок, а для цього слід в щільну піну збити курячі яйця, додати мигдаль, ввести муку і влити в необхідній кількості мед. Перемішати всі гарненько, приготоване марципанове тісто розкачати в не дуже тонкий пласт, регулярно змочуючи його водою для того, щоб воно не прилипало ні до качалці, ні до рук.

Вирізати формочками зірочки, перекласти фігурки на деко з низькими бортиками, потім запікати до красивого золотистого кольору. Приготований раніше корж розморозити, потім на три частини розрізати його уздовж, промазати поверхню кожної з цих частин сумішшю з джему і крему. Коржі з’єднати в єдину конструкцію за допомогою ножа з широким лезом або кулінарного шпателя обмазати збитими вершками бічні частини і верх. Додати в якості прикраси марципанові зірочки, зверху приготовлений торт «1001 ніч» присипати цукровою пудрою.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.