Рецепт смачної шарлотки

Шарлотка – це запечений пиріг з бісквітного тіста і яблук. Це німецьке блюдо і за традицією в Німеччині, воно готується з білого хліба, лікеру, заварного крему і різних фруктів. Назва пішла від імені Шарлотта, за легендою це була кохана кухаря, що придумав сьогоднішній яблучний пиріг, що складається з бісквітного тіста. Нині існує тисячі рецептів цього смачного десерту, я пропоную Вам найсмачніший і простий, а також перевірений багатьма роками. Йому більше 200 років, він тільки трохи перетворився для випікання в мультиварці. Для приготування класичної шарлотки, необхідно взяти стандартний набір інгредієнтів.

Для випічки, нам знадобитися:

– 1 стакан просіяного борошна,
– 1 склянка цукру,
– 4 яйця (краще домашніх),
– 5-6 середніх яблук,
– 80 грам вершкового масла,
– 3 їдальні ложки цукру або цукрової пудри,
– за смаком можна додати дрібку кориці.

Спосіб приготування.

Для підготовки нам знадобитися 20 хвилин, приготування 40 хвилин, разом всього годину і улюблене блюдо буде зроблено. Спершу, яблука добре помити, очистити їх від шкірки, насіння, нарізати невеликими, тоненькими шматочками. Після цього включити мультиварку, для підігріву і покласти на дно каструлі масло, що б воно розтопилося, коли процес танення завершено, змащуємо їх стінки посудини, де буде знаходитися тісто, після посипаємо коричневим цукром, який дасть більш насичений золотистий колір. Почекати поки цукор повністю не розтопиться в маслі, при цьому постійно помішуючи дерев’яною лопаткою. Наступний етап найбільш важливий, слід на денце дуже красиво викласти яблука, так як це буде верх пирога.

Після викладіть інші скибочки як завгодно, але не дуже щільно, що б залишилося місце для тесту. Міксером збити яйця з цукром поки він не розчиниться, після на ситі просіяти 2 рази ретельно борошно і додати в збиту суміш. Продовжувати збивати, поки не утвориться однорідна консистенція, схожа на сметану.Добавіть щіпку кориці. Вилити тісто в мультиварку, зверху на яблука. Поставити для випікання на 40 хвилин в режимі «випічка». Коли пиріг буде готовий, перевернути його на тарілку, дати охолонути і шарлотка готова до вживання. Подавати краще порційно, в теплому вигляді, але не в гарячому. Для прикраси можна використовувати вершки, фрукти, ягоди. Листочки м’яти, приємно освіжать Ваш десерт. Ось така шарлотка з яблуками виходить за цим рецептом. Смачного!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.