Рецепт рибного плову

Іноді хочеться здивувати і порадувати домашніх смачною трапезою, але часу і сил на виконання складних кулінарних завдань не вистачає. Рибний плов – це цікаве блюдо. Приготувати його будинку досить швидко не складе ніяких труднощів. Цей рецепт незрівнянно гарний як для звичайного обіду або вечері, так і для урочистої святкової трапези.

Для приготування рибного плову нам будуть потрібні наступні продукти:

стейк сьомги (2 великих шматка);
кріп (1 пучок);
стандартний набір спецій для плову;
3 середніх зубчики часнику;
томат (2 штуки середньої величини);
рис довгозерний пропарений (2 склянки).

Готуємо плов:

Рис промити, помістити в каструлю і залити окропом. Поки він набухає в закритій каструлі, залитий гарячою водою, ставимо на плиту сковорідку. На розігріту сковороду додаємо рослинне масло, слідом кидаємо дрібку спецій. Туди ж кидаємо дрібно порізаний часник. Слідом відправляються помідори, нарізані не сильно великими кубиками. Злегка обсмажити ці продукти, відставляємо сковорідку в сторону.

Вважається, що плов виходить смачніше, якщо його готувати в казані. Однак для рибного плову це необов’язкова умова. Для вказаної кількості продуктів підійде каструля на 3.5 або 4 л. Ставимо її на плиту, висипаємо туди вже набряклий рис разом з водою, що залишилася (якщо є). Додаємо вміст сковороди і ставимо на середній вогонь.

Зверху кладемо рибні стейки і накриваємо кришкою. Через 15-20 хвилин рибу необхідно дістати і відокремити від кісток, м’якоть відправити знову в каструлю. На даному етапі важливо простежити, щоб сьомга була повністю очищена від кісток.

Додаємо ще одну дрібку спецій для плову, дрібно нарізаний кріп і чекаємо ще 5-7 хвилин. Плов з риби готовий. Смачного!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.