Рецепт баклажанної ікри

Можна використовувати як самостійну страву, так і на додаток у вигляді салату до сімейного обіду. Це чудова і дуже смачна закуска. Використовується і в якості окремого самостійного соусу до різного виду приготування м’яса і птиці.

Продукти, необхідні для приготування овочевої ікри:

1. Свіжі помідори – 3 кг.
2. Морква – 1 кг.
3. Буряк – 200 г.
4. Гострий пекучий червоний перець – 150 г.
5. Солодкий перець, незалежно від кольору – 500 г.
6. Ріпчасту цибулю – 300 р
7. Яблука – 500 г.
8. Часник – 150 г.
9. Олія – 250 г.
10. Цукор-пісок – 200 г.
11. Сіль дрібна йодована – 100 г.
12. Чотири баклажана.

Етапи приготування овочевої ікри:

1. Помідори помити і дрібно порізати або порубати кулінарним комбайном. Скласти в сотейник, в якому буде готуватися овочева ікра.
2. Моркву і баклажани очистити, вимити і натерти. Додати в сотейник до помідорів.
3. Буряк очистити, вимити і натерти. Додати в сотейник до помідорів і моркви.
4. Перець гострий пекучий помити, очистити від насіння і плодоніжки. Нарізати дрібною соломкою. Додати в сотейник.
5. Солодкий м’ясистий перець вимити, почистити від насіння і плодоніжки. Нарізати кубиками і додати до овочів в сотейник.
6. Цибулю почистити від лушпиння, вимити і порізати півкільцями. Додати в сотейник.
7. Часник почистити від лушпиння, вимити і порізати. Додати в сотейник до підготовленим овочам.
8. Додати до овочів рослинне масло і поставити гаситися на сильний вогонь під щільною кришкою. Як тільки овочі закиплять, вогонь зменшити до слабкого стану і тушкувати сорок хвилин.
9. Охолоджену суміш перелити в мисочку, сотейник мити не потрібно, і збити блендером до однорідної маси.
10. Перелити овочеву однорідну суміш назад в сотейник. Влити оцет. Покласти цукор і сіль.
11. Поставити на сильний вогонь. Закип’ятити. Вогонь зменшити і тушкувати ще двадцять п’ять хвилин.
12. Отриману готову ікру розкласти по простерилизованнимбанкам, об’ємом не більше підлозі літра. Закрити прогрітими кришками і перевернути баночки для повітряного охолодження.

Ця страва рекомендується включати в їжу людям, що страждають такими хворобами, як всілякі захворювання шлунка і кишечника, незалежно від віку. А от дітям до п’яти років їсти таку ікру НЕ стоіт.Ікра готова до вживання і її можна вже їсти, не чекаючи настання зими. Ікра виходить дуже смачна. Зберігається вона до наступного літнього сезону. Смачного!

А взагалі їжу можна замовляти на будинок і не витрачати стільки часу на її приготування. Для цього існує доставка їжі . На ваше замовлення її приготують і доставлять швидко прямо вам додому. А вам потрібно буде тільки оплатити її.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.