Рецепт Оссобуко – покроковий рецепт

Рецепт Оссобуко

«Оссо Буко» перекладається з італійської як «дірява кістка», а таку незвичну назву страві дали через його головного інгредієнта – яловичої гомілки. Саме кістковий мозок в процесі приготування додає м’ясу той самий характерний смак і аромат, властивий оссобуко. Для всіх м’ясоїдів цей рецепт стане справжнім святом живота, а інші варіанти приготування яловичини і телятини ви можете знайти на сайті vpuzo.com.

За традицією перед тим, як приготувати оссобуко, ретельно вибирають м’ясо. Це повинна бути верхня частина яловичого стегна разом з кісточкою. Можна попросити нарізати яловичину прямо в м’ясному, щоб було зручніше надалі. Товщина шматочків зазвичай не перевищує 5-6 см, готується м’ясо в особливому соусі, і в результаті блюдо виходить яскравим, насиченим і буквально тане на язиці.

Яловичина

Інгредієнти на 4 порції

  • 4 шматочки яловичини
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква середня – 2 шт.
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Селера – 2 стебла
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • М’ясний бульйон – 1 л
  • Біле вино – 250 мл
  • Петрушка для прикраси
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Мускатний горіх, розмарин
  • Сіль, перець за смаком
  • Оливкова і вершкове масло для смаження

Приготування

· Яловичину помити і висушити паперовими рушниками. У сковороді з високими бортиками розігріваємо оливкове масло і в нього ж кладемо вершкове. М’ясо по обидва боки посипаємо борошном, солимо, перчимо і посипаємо мускатним горіхом. Робимо сильний вогонь і обсмажуємо м’ясо з двох сторін, часто перевертаючи шматочки на сковороді, поки не утвориться хрустка золотисто-коричнева скоринка. Додаємо дрібно посічену зелень і розмарин.

· Приблизно через 10-15 хвилин яловичина набуває готовий вид. Можна виймати його з сковороди, щоб злити жир. Сковороду після цього мити від жиру, що залишився не потрібно, він стане в нагоді для приготування соусу, роблячи його більш ароматним і смачним.

· Приступаємо до приготування соусу. Для цього знову розігріваємо оливкове і вершкове масло. Нарубані маленькими шматочками цибулю, моркву, часник і селеру відправляємо гаситися і встановлюємо повільний вогонь. Солимо і заправляємо розмарином.

· Вливаємо біле вино, ретельно перемішуємо і чекаємо, коли вино випарується.

· Після чого додаємо томатну пасту і тушкуємо 3-4 хвилини.

· Готову яловичину кладемо щільно один до одного на сковороду в соус, заливаємо все бульйоном і доводимо до кипіння.

· Тепер вимикаємо вогонь, накриваємо м’ясо спеціальним папером для випікання і зверху закриваємо сковороду фольгою в кілька шарів так, щоб вона не пропускала пар. Готову конструкцію поміщаємо в духовку і дві години випікаємо при температурі 180oС.

· Готово! Можна подавати на стіл разом з будь-яким гарніром на ваш вибір! Смачного!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.