Рецепт борщу з куркою і буряком

Борщі в українсьській кухні мають давню традицію і історію. Їх готували на Русі здавна. Залежно від рівня достатку в родині відбивалася і на його рецептурі. Звідси пішли і пісні борщі без м’яса яке мало хто могли собі дозволити. А в загальному кількості рецептів борщів величезна кількість. У пострадянському просторі у більшості народностей були свої оригінальні рецептури приготування борщів. Згадати хоча б український борщ. І практично кожна національність вважає борщ своїм національним надбанням. І сьогодні постійно в рецепт цього популярного страви додаються все нові і нові інгредієнти які в іншому не роблять його менш смачним.

Останнім часом з урахуванням світових тенденцій і звернень багатьох до здорового способу життя стали з’являтися рецепти відображають його дієтичне напрямок. У зв’язку з чим борщі стали готувати з дієтичним курячим м’ясом. З курятиною борщ виходить досить смачним і природно дуже корисним. І сьогодні слідуючи загальним тенденціям прагненню до здорового способу життя ми будемо готувати борщ з куркою.

Інгредієнти борщу з куркою

  • Куряче м’ясо триста грам
  • Картопля триста грам
  • Капуста п’ятсот грам
  • Морква три штуки
  • Буряк три штуки
  • Лук одна головка
  • Рослинна олія.
  • Лавровий лисиць п’ять листочків.
  • Сіль з перцем за смаком.

Рецепт борщу з куркою

З початку з каструлю наллємо чистою холодною водички і поставимо її на плиту. Поки вода у на гріється готуємо курку. Найкраще якщо ви купили готові набори наприклад курячих гомілок. Їх залишиться тільки промити водою і все. Коли вода в каструлі закипіла опускаємо в неї курячі гомілки. Поки гомілки варяться а це близько тридцяти хвилин від моменту закипання готуємо овочі. Для чого спершу миємо й чистимо картоплю після чого очищаємо і ріжемо його на часточки. Далі готуємо буряк і морква. Їх так само промиваємо і очищаємо від зовнішньої шкірки.

Після цього ми беремо половину середнього за розміром вилка капусти і дрібно його шаткуємо. Тепер чекаємо коли зваряться наші курячі гомілки. Після тридцяти хвилин як і було сказано вище гомілки можна сміливо виймати з каструлі. У неї ж назад опускаємо картопля. Після його закипання кладемо в каструлю інші овочі, це буряк морква і капуста. Після закипання нашого борщу чекаємо близько двадцяти хвилин і виймаємо з нього сварилися морква і буряк. Для зручності їх подальшої обробки охолоджуємо їх холодною водою.

Після чого беремо крупну тертку і натираємо на ній буряк і морква. Після чого назад опускаємо їх в борщ. Остигнули гомілки відокремлюємо від кісток за потребою ріжемо їх на невеликі шматочки і назад опускаємо їх в борщ. Поки борщ вариться страхуємо лук. Для чого спершу його очистимо, поріжемо на шматочки і відправляємо на сковороду з соняшниковою олією. І обсмажуємо цибулю до його готовності орієнтуючись по появі яскраво жовтого кольору. Що говорить про повну готовність лука. Пробуємо борщ на готовність, По можливості додаємо сіль і перець. А так же не забудемо додати в нього лавровий лист.

Коли картопля буде мати м’яку структуру яка говорить про його повної готовності. Додаємо в борщ пасеровану нами цибулю і ще почекаємо близько п’яти хвилин після чого борщ можна знімати з плити. Зачекайте коли він трохи охолоне можете наливати його в чашки і подавати його на стіл. Заправляйте його сметаною і насолоджуйтеся смаком смачного борщу. Пам’ятайте що свіже зварений борщ набагато смачніше холодного і знову вами підігрітого. Стіл бажано накрити красивою скатертиною, від цього дуже сильно залежить ваш настрій як і ваших близьких. Адже кожна господиня повинна бути охайною і стежити за чистотою кухонного начиння. І якщо ваша пральна машина зламана то її терміново потрібно полагодити і в цьому випадку ремонт пральних машин в Уфі вам на допомогу. Швидко якісно і недорого і ваші скатертини знову будуть як нові. Приємного вам апетиту!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.