Тип: Другі страви
Час: 60 хвилин
Складність: Середня
Порцій: 4
Кавказька кухня широко відома завдяки додаванням кислих продуктів у страви. У хід йде все: ткемалі, терен, кизил, алича, слива. Ну а чорнослив — це взагалі знахідка для кожного кулінара. Додавання цього продукту в страви робить їх смак незрівняним ні з чим!
Тому ми пропонуємо вам сьогодні приготувати м’ясо, а саме — потушити реберця з сушеними сливами. Пікантний і в той же час солодкуватий смак не зможе залишити байдужим нікого!
Інгредієнти
- Свинячі ребра – 1 кг
- Чорнослив – 0,5 кг
- Цукор – 100 г
- Вода – 1 скл.
- Лавровий лист – за смаком
- Сіль – за смаком
Як приготувати
- Чорнослив залийте холодною водою і залиште на півгодини.
- Промийте ребра і розділіть їх на окремі кісточки. Після цього посоліть і обсмажте їх у соняшниковій олії на сильному вогні до утворення рум’яної скоринки.
- Після перекладіть ребра в каструлю і тушкуйте до напівготовності.
- Додайте до ребер чорнослив, але не перемішуйте, щоб чорнослив не потрапив на дно каструлі і не підгорів.
- На сковороді розтопіть цукор, почекайте, поки він не стане коричневим, додайте склянку води і помішуйте, щоб маса стала однорідною.
- Залийте цукровою сумішшю ребра. Додайте лавровий лист. Тушкуйте ребра до готовності.
Реберця з чорносливом — рецепт покроковий з фото дивіться у відео нижче:
Залишилося тільки зберегти нашу маленьку шпаргалочку, й можна підкорювати кулінарні вершини!