Рагу з квасолею – рецепт приготування

Часто буває так, що найсмачніші страви виходять зі звичних продуктів. Зовсім не обов’язково витрачатися, щоб приготувати дійсно відмінний вечерю. Головна порада – правильно поєднувати продукти, додаючи соуси і спеції, які надають родзинку. Ось, здавалося б, хіба можна приготувати щось дійсно приголомшливе з квасолі? Як виявилося, дуже навіть можна!

Тушкована квасоля з томатним соусом – смачний і корисний гарнір, насичений рослинним білком і клітковиною. Це просто ідеальне доповнення до м’яса замість картоплі, гречки або рису. До того ж таку їжу можна вважати повноцінним стравою. Це щось новеньке, що ви точно захочете приготувати.


Інгредієнти для рецепта


Червона квасоля – 1 скл.

Цибуля – 1-2 шт.

помідор – 0,5 кг

Оливкова олія – 2 ст. л.

часник – 2-3 зуб.

кріп – 1 Пуч.

цукор – 1 ч. л.

Мускатний горіх – 3 г

Чорний перець (мелений) – 1 трісок.

сіль – за смаком


Як приготувати


·  1. Переберія квасоля і промийте її під проточною водою. Обов’язково залийте її холодною водою і відправте в холодильник приблизно на 6 годин. Саме стільки часу потрібно для замочування. А ще краще відправити її в холодильник на всю ніч.

·  2. Злийте воду. Пересипьте квасоля в каструлю, залийте свіжою водою і поставте варитися. Не кладіть на каструлю кришкою. Відкиньте зварені боби на друшляк, пересипте в іншу ємність і накрийте її.

·  3. Очистіть цибулю і наріжте його соломкою.

·  4. Розігрійте на сковороді оливкове масло. Надішліть нарізаний овоч обсмажувати до золотистого кольору. Часто помішуйте для рівномірної прожарювання.

·  5. Злийте з квасолі залишки води і, коли цибуля підсмажиться, додайте до нього відварені боби і дрібно нарізаний часник. Гарненько посоліть і поперчіть всі інгредієнти. Смажте все протягом 2 хвилин.Не забувайте постійно помішувати.

·  6. Ошпарьтеокропом томати. Зніміть з овочів шкірку і видаліть насіння. Подрібніть м’якоть за допомогою блендера.

·  7. Залийте готовим пюре з томатів квасоля і цибулю. Додайте до інгредієнтів цукор і мелених мускатний горіх. Ще раз перемішайте масу. Коли вона закипить, зменшіть вогонь і накрийте сковороду кришкою.

·  8. Гасіть блюдо на повільному вогні протягом 20 хвилин. Щоб воно було смачним, переконайтеся, що соус не вирує, а слабо кипить.

·  9. Зніміть кришку зі сковороди і збільште вогонь. Тепер консистенцію страви вибираєте ви: це може бути як густий суп, так і рагу. У будь-якому випадку, потрібно почекати, поки зайва волога википить.Коли страва готова, дрібно наріжте кріп, присипте квасоля зеленню і подавайте до столу.

У разі, коли у вас просто не знайшлося червоної квасолі, ви цілком можете вибрати будь-який інший сорт. Але обов’язково переконайтеся, що квасоля залишиться цілою після варіння. І ще одне: чи не вибирайте для страви дуже дрібне насіння. Кращий варіант – довгасті. Якщо блюдо з квасолі – те, чим ви любите урізноманітнити меню вечері, цей рецепт буде вам до смаку. Та й вашим друзям теж. Поділіться з ними посиланням!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.