Природні антибіотики в кулінарії

Організм людини так влаштований, що поряд з корисними бактеріями в нього вселяються і хвороботворні віруси і різноманітні шкідливі організми. Матушка природа подбала про нас і для усунення «ворогів роду людського» створила природні антибіотики. Кулінарні рецепти східної кухні широко представляють бактерицидні речовини для приправи готових страв і як компоненти для їх приготування.

До природних антибіотиків відносяться загальновідомі в українській кухні продукти – цибуля, часник, хрін, гірчиця, гострий червоний перець, корінь імбиру. Цілющими властивостями наділила природа і деякі види ягід – чорну смородину, суницю, брусницю, калину, малину, а також траву звіробою, яка входить до складу цілющих чаїв.

Кулінарні рецепти цілющих страв пропонують протягом усього року блюда з природними антибіотиками. З настанням весни молодий часник і зелену цибулю використовують для приготування салатів. Дозрілий даний продукт використовують протягом усього року. Східна кухня використовує цибулю і часник для приготування смачних і корисних салатів, а так само різноманітних перших і других страв, консервації та засолювання овочів.Корінь імбиру кулінарні рецепти представляють в м’ясних і рибних стравах, а також в борошняної випічці.Корінь імбиру особливо рекомендований для засолювання риби. Про цілющі властивості червоного перцю передалося нам спадщина від навчених життям наших прабабусь. Кулінарні рецепти східної кухні без хрону і гірчиці можна сказати, що машина без керма. Хрін і гірчиця це прекрасне доповнення в першу страву, до риби, м’яса, бутербродів. Компоненти з цілющими властивостями використовують для засолювання і консервації овочів і фруктів.

Подбала матінка природа і про молодше покоління землян. Природні антибіотики у вигляді малини, суниці, смородини, калини можна сміливо подавати на дитячий стіл у вигляді соків або пюре. Кулінарні рецепти приготування десертів мають в своєму арсеналі безліч порад з приготування киселів, морсів, желе, напоїв. Ягоди з бактерицидними властивостями використовують як начинку в вареники, пиріжки, пироги, млинці. Кулінарні рецепти дитячого харчування пропонують цілющі ягоди як доповнення до морозива. Природні антибіотики, крім вище названих цілющих якостей, насичені вітамінами, мікроелементами і мають інші не менш важливі і дуже корисні властивості.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.