Приготування тіста для солодких мучних виробів

Серед любителів солодко поїсти, особливо популярні кондитерські вироби з пісочного або здобного тіста. Це, зокрема, печиво до чаю, тістечко, медові пряники. Сюди ж відносяться всілякі булочки, ватрушки, рогалики і т. П.

Спосіб приготування одного і іншого тіста майже однаковий, різниця тільки в складі продуктів.

Для приготування пісочного тіста витрачається значно більше олії і цукру, ніж для здобного тіста. На однакову кількість борошна для пісочного тіста потрібно додати в десять разів більше цукру і в 3 рази більше масла в порівнянні з здобним тестом.

Велика кількість масла в поєднанні з цукром робить вироби розсипчастими, тому тісто і отримало назву пісочного. До його складу входять цукор, масло, яйця, сіль і борошно.
Для здобного листкового тіста крім основних інгредієнтів, до борошна додають сметану, а питна сода застосовується для розпушення замісу.

Щоб отримати гарну пісочне тісто, рекомендується брати борошно з невеликим вмістом клітковини. Якщо для тесту взяти борошно з твердих сортів пшениці, то готові вироби вийдуть більш щільними і жорсткими. У деяких випадках це може стати перевагою, тому, що навіть при великій кількості масла і цукру, тісто виходить більш в’язким і легше піддається формуванню. Змішуючи різні сорти борошна, можна отримати оптимальний склад для приготування випічки.

Слід пам’ятати, що при невеликій кількості цукру в тесті вироби з нього будуть блідими і несолодкими, а надмірне наявність масла може взагалі звести до нуля ймовірність отримання тесту як субстанції.
Щоб надати замісу певного смаку і аромату, в нього додаються дрібно розтерта кориця, подрібнені підсмажені горіхи та інші ароматичні добавки.

Пісочне тісто готується так. У просіяного борошна робиться конусообразное поглиблення, в яке поміщаються збиті з цукром жовтки, размятое вершкове масло, ароматичні речовини. Тісто необхідно дуже швидко замісити, потім розділити на окремі шматки і розкачати на листи товщиною від трьох до п’яти міліметрів. Бажано, щоб розкатані листи мали по всій площі однакову товщину.

З отриманих заготовок за допомогою різних формочок вирізається майбутнє печиво. Потім його поверхні змащуються добре збитим яйцем і випікають в духовці при температурі 210 – 240 градусів.

У процесі випікання вироби з пісочного тіста поступово набувають суцільну золотисте забарвлення, що свідчить про добрий смак і приємний аромат приготованого печива.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.