Прованський пиріг з помідорами – рецепт приготування

Прованський пиріг з помідорами настільки ж смачний, як і гарний. Готується це чудо за принципом тарта татен, де начинка з тестом помінялися місцями. Дивно, як французи умудряються з абсолютно простих продуктів взяти і створити шедевр. Створіть і ви, а рецепт від «З Смаком» в цьому допоможе!

Тісто для пирога потрібно брати листкове дріжджове – виріб вийде об’ємніше. Помідори більше підходять м’ясистих сортів (типу вершків), ну а сушений базилік можна доповнити букетом з орегано і чебрецю.


Інгредієнти для рецепта


помідор – 1 кг

Цибуля – 0,5 кг

Листкове тісто – 0,5 кг

Соняшникова олія – 3-4 ст. л.

базилік – 2 ч. л.

сіль – за смаком

Чорний перець (мелений) – за смаком


Як приготувати


·1 Помідори вимийте, розріжте навпіл, полийте олією, посипте базиліком, приправити сіллю і перцем за смаком. Викладіть на деко, застелене пергаментом, і запечіть при температурі 180-200 градусів протягом 20-30 хвилин.

·2 Нарізаний дрібно цибулю спассеруйте, знову-таки, приправивши сіллю, перцем і базиліком.

·3 Печені помідори викладіть зрізом вгору в форму для випічки діаметром 24-26 см, зверху розподіліть спасерувати цибулю. Накрийте начинку тестом, розкатаним в пласт товщиною 0,5 сантиметра. Краї тесту підверніть, а поверхня наколи виделкою.

·4 Випікайте пиріг 15-20 хвилин при температурі 180-200 градусів до готовності тесту. Остудіть, перед подачею одним різким рухом переверніть.

Який соковитий, яскравий! Готовий і вже перевернутий пиріг можете присипати тертим пармезаном або іншим твердим сиром за смаком. Відмінне блюдо для вечері, з келишком сухого білого – чудово. Готуйте з задоволенням і діліться нашими рецептами з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.