Продукти, які найчастіше викликають отруєння

Небезпечні продукти

Харчові отруєння – явище досить небезпечне. Найчастіше отруєння трапляються в самий невідповідний момент: після свят, під час подорожей і важливих поїздок.

У жарку пору року отруїтися можна швидкопсувними продуктами: кремами, майонезом, сиром, вареною ковбасою, молоком, сметаною, яйцями. І якщо якість власної домашньої їжі ми можемо контролювати, то під час походу в гості або відвідування місць громадського харчування варто бути напоготові. «З Смаком» попереджає вас про 6 продуктах, якими найчастіше труяться люди різних країн.

Продукти, які найчастіше викликають отруєння

сирі устриці

Постійне підвищення температури води провокує розмноження шкідливих бактерій. До того ж устриці і гребінці здатні накопичувати вірусні частинки, тому можуть стати джерелом небезпечної інфекції. Не меншу небезпеку становлять мертві устриці, які категорично не рекомендується їсти. Подібні отруєння трапляються частіше в розвинених країнах, де страви з устриць включені в меню багатьох ресторанів.

непастеризоване молоко

Сире молоко рекомендується кип’ятити, інакше є ймовірність підхопити сальмонельоз, бруцельоз, отримати сильне розлад. Забруднення молока бактеріями може статися під час збору, обробки, поширення і зберігання продукту. Пастеризація вбиває патогенну мікрофлору, при цьому зберігаються всі корисні речовини в молоці.

Вимиті фрукти і овочі, зелень в упаковках

Купуючи вимиті овочі та фрукти в упаковках, ви ризикуєте отримати продукти, які брудніші, ніж на грядці. Хоча вони виглядають дійсно привабливо, на їх «чистої» поверхні міститься велика кількість мікробів. Салат, овочі і фрукти необхідно мити в будь-якому випадку.

сирі яйця

Не варто забувати про приховану небезпеку, яка таїться в сирих яйцях – велику ймовірність заразитися сальмонельозом. Ставтеся до цього продукту з обережністю. Слід пам’ятати, що сальмонела гине при термічній обробці яєць.

М’ясо середньої і слабкої прожарювання

Подумайте, перш ніж замовляти стейк з прожарювання менше, ніж medium well. Таке м’ясо може містити патогенні бактерії, грибки і глисти.

Брюссельська капуста в сирому вигляді і паростки пшениці

При вживанні цих продуктів в сирому вигляді, існує високий ризик заразитися сальмонельозом.

Щоб убезпечити своїх близьких і знайомих, поділіться з ними важливою інформацією! Це корисно знати кожному. Варто обмежити споживання небезпечних продуктів харчування .

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.