Продукти з Китаю

Китай — це країна, що грає більшу роль у світовому товарообігу. Вона продає і купує мільярди виробів, послуг і продуктів харчування на рік. Але, як кажуть, за всіма не встежиш. І серед тисяч одиниць гарного товару знаходиться ціла сотня шлюбу і неякісних виробів. Чи є цьому виправдання? Напевно, немає. Особливо коли мова йде про їжу.

З кожним роком обсяг експорту продуктів харчування з Китаю зростає. Ми підготували список найбільш небезпечних товарів. Ось на які продукти варто звертати особливу увагу!

Шкідливі продукти з Китаю

·  Часник

80 % світового виробництва часнику припадає на Китай. Вчені стверджують, що китайський часник повний пестицидів, важких металів та інших небезпечних для здоров’я речовин. Перед відправкою в інші країни його вимочують у хлорі. Так він довше зберігає товарний вигляд. Щоб убезпечити себе, читайте нашу статтю про те, як правильно вибрати часник.

·  Чорний перець

Чорний перець одна з найпопулярніших приправ. Для здешевлення цього продукту в нього часто додають легко приховувані домішки. У кращому випадку це підфарбований крохмаль і крейда.

·  Оброблені гриби

Майже 35 % усіх солоних і маринованих грибів поставляють нам з Китаю. Вперше про токсичність таких грибів заговорили в 2006 році. Після вживання грибів, вирощених в околицях Пекіна, було госпіталізовано 16 осіб. Проблема полягає у високому рівні забрудненості повітря в деяких районах Китаю.

·  Риба (тіляпія і тріска)

Тіляпія і тріска — одні з найпопулярніших видів риб, імпортованих з Китаю. При їх розведенні застосовують високі дози гормонів росту і сильні антибіотики. Крім того, більша частина риби вирощується в невеликих басейнах, у воді, яка сильно забруднена.

·  Пекінська капуста

Недобросовісні фермери обприскують капусту формальдегідом, щоб вона добре переносила транспортування. Наслідки вживання такого продукту можуть бути вельми плачевними: подразнення шкіри і проблеми з травленням.

·  Зелений горошок

Підроблений горошок почали виробляти в Китаї ще в 2005 році. Його виготовляють із сої, зеленого барвника і метабисульфита натрію (шкідливий консервант). Останній є забороненим, так як може привести до ракових захворювань і порушення метаболізму. Як перевірити? Такий горошок не стане м’яким при варінні, а вода набуде блідо-зелений колір.

·  Рис

Продуктом, який найчастіше піддається підробці, є рис. Він складається з картопляного крохмалю, до якого додають пластик, щоб він тримав потрібну форму. З’їсти порцію такого рису — все одно що спожити в їжу целофановий пакет. Щоб цього не сталося, після покупки завжди перевіряйте рис на якість.

Візьміть на озброєння цю інформацію і будьте уважні. В супермаркетах читайте етикетки, а вдома перевіряйте по можливості товари на якість. Якщо вам цікаво, ми будемо готувати для вас більше цікавих матеріалів про перевірку продуктів.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.