Продукти, які треба їсти вареними

Всі ми знаємо, що овочі потрібно їсти в сирому вигляді, щоб отримувати з них більше вітамінів і мінералів. Вважається, що при тепловій обробці багато корисні речовини руйнуються. Але вчені і прихильники здорового харчування стверджують, що деякі продукти краще їсти вареними.

Згідно з дослідженням, опублікованим в Британському журналі харчування», організму людини необхідно таку речовину, як лікопін. Цей пігмент, що міститься в деяких рослинах, знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань і раку. Найбільшої концентрації він досягає в овочах, які зазнали тепловій обробці, наприклад, відварених.

Хоча це стосується не всіх продуктів рослинного походження. Господаркам, кухарям і мамам, а також всім, хто піклується про своє здоров’я, потрібно знати, які саме овочі потрібно варити перед вживанням!

·  Шпинат

Шпинат багатий кальцієм, залізом і магнієм. Для того щоб ці речовини повністю засвоювалися, шпинат потрібно варити. При цьому кількість кальцію в шпинаті потроїться.

·  Капуста

Капуста багата харчовими волокнами, які знижують рівень холестерину. При варінні їх кількість збільшується.

Ранньою весною дієтологи радять раз на тиждень готувати суп з квашеної капусти. Тільки готувати його потрібно з розрахунку на один прийом їжі і не класти в холодильник.

При варінні кількість вітамінів С, PP і холіну в капусті збільшується в три рази. Але, на жаль, зникає рідкісний вітамін U. Тому сиру капусту не потрібно повністю виключати з раціону.

·  Морква

Сира морква гірше засвоюється організмом. Харчуючись вареною морквою, ви забезпечуєте легке травлення, а також отримуєте бета-каротин — антиоксидант, який в організмі перетворюється у вітамін А. Цей важливий для людини пігмент виділяється тільки при тепловій обробці.

·  Помідори

Найчастіше ми їмо помідори в сирому вигляді. Але при їх варінні кількість лікопіну, який перешкоджає виникненню раку, збільшується приблизно на 30 %. Тому варто частіше вживати варені томати, домашні соуси і кетчуп.

·  Буряк

Буряк містить мінерали і біологічно цінні речовини, такі як флавоноли та антоціани. Вона багата залізом, кальцієм і натрієм.

Корисні речовини з вареного буряка засвоюються набагато краще, ніж сирий. Крім того, вона добре очищає печінку, кров, нирки і зміцнює стінки судин.

Ці овочі потрібно їсти переважно вареними, але і від свіжих не варто відмовлятися. Сирі овочі також повинні бути присутніми у вашому раціоні харчування, але не в такій великій кількості.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.