Продукти, які не можна повторно нагрівати

Всі господині люблять готувати їжу про запас для того, щоб зайвий раз не возитися на кухні, а просто дістати страву з холодильника і підігріти. Як виявилося, такі маніпуляції з деякими продуктами можуть зробити їх не лише неефективними в плані живильної цінності, але і нашкодити організму.

«Зі Смаком» розповість про те, яку їжу нагрівати повторно небажано, а яку і зовсім протипоказано. Продукти з наступного списку краще використовувати заново в інших, але холодних стравах: викидати їжу — це, звичайно ж, злочин!

Продукти, які не можна розігрівати

·  Шпинат

Про користь шпинату нам ще в дитинстві повідав моряк Папай і кожен, хто стежить за своїм харчуванням, напевно вже включив в свій раціон цю кучерявий зелень. Найчастіше шпинат тушкують в сметані і подають як гарнір. А ось підігрівати цю страву повторно дуже небажано, інакше ні про яку користь і мови бути не може. Краще використовуйте такий шпинат в якості холодного соусу або намазування на хрусткий тост.

·  Курка

Нежирне і поживне м’ясо є джерелом лекгоусвояємих білків, а от при повторній термічній обробці, вони змінюють свою структуру і можуть порушити нормальний процес травлення. Залишився відварне куряче філе можна використовувати як інгредієнт для салату, а котлети або смажену курочку краще покласти в апетитний сендвіч.

·  Гриби

В грибах міститься цінний рослинний білок. Тим, хто обмежує вживання м’ясних продуктів, він просто необхідний. Але слід пам’ятати, що при повторній термічній обробці грибний білок трансформується, зменшується його користь і поживність. Тушковані гриби використовуйте в якості доповнення до теплої пасти або додайте в салат.

·  Яйця

Розігрівати яйця нам доводиться нечасто, тим не менше, якщо вам в голову прийшла така ідея, краще від неї відмовитися. В підігрітих повторно яйцях утворюється ряд небезпечних сполук, що призводять до отруєння організму. Відварені яйця краще відправити в салат або бутерброд.

·  Картопля

Ви напевно помітили, що після повторної термічної обробки картопля втрачає свої смакові якості. Це стосується і корисного крохмалю, який в такому разі перетворюється на отруту. Відварну картоплю можна покришити в салат, а ось запіканки і смажена картопля — страви на один раз.

·  Селера

Цей овоч — продукт з негативною калорійністю, популярний серед тих, хто стежить за своєю вагою. Корисні речовини, які містяться в селері, на жаль, після вторинного нагрівання перетворюються в канцерогени, тому дієтичні супи з селерою краще варити на один раз або вживати холодними.

Багато факти про продукти нам досі невідомі, але результати останніх досліджень завжди варто брати до уваги. Тому не забудьте поділитися цією статтею з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.