Правильне харчування

Правильне харчування – це харчування, при дотриманні якого зміцнюється імунітет і здоров’я людини, забезпечується правильний ріст і розвиток організму і здійснюється профілактика багатьох захворювань. Відбувається це за рахунок того, що при вживанні корисних продуктів харчування засвоюється максимальну кількість містяться в них корисних речовин. При складанні правильного меню відсутні збої в роботі організму.

Для нормального функціонування всіх систем людського організму необхідно вживати належну кількість біологічно активних речовин, кількість і склад яких від віку, статі та роду занять людини, як правило, не залежать.

Незалежно від того, який результат бажаний (схуднення або підтримання організму на належному рівні) формувати свій раціон слід, спираючись на деякі важливі принципи.

Головне правило – це відмова від строгих дієт і голодування. Правильне харчування має на увазі вживання їжі близько 6 раз в день строго невеликими порціями. Приступати до прийому їжі слід орієнтовно в один і той же час (за графіком), а порушення цього графіка – категорично заборонено. Їжу слід вибирати легку, особливо в другій половині дня (до обіду дозволяється з’їсти щось калорійне, але неодмінно невеликими порціями і не часто). Крім того, їжа повинна бути приготовлена ??на пару або ж відварена, з додаванням невеликої кількості оливкової олії.

Раціон повинен бути різноманітним. Раціон людини, живиться правильно, повинен складатися з яєць, фруктів, горіхів, овочів, кисломолочних і молочних продуктів, нежирного м’яса і дарів моря. Продукти повинні гармоніювати між собою, якщо ж відхилитися від цього правила, то неминучими будуть свої в роботі травних органів. Страви повинні бути простими і складатися не більше ніж з п’яти продуктів.

Продукти повинні бути натуральними. Її необхідно стежити і за їх якістю. Увага звертати потрібно не тільки термінами придатності продуктів, а й стежити за тим, щоб готову страву з’їдалося в максимально короткі терміни.

Ще важливий пункт при дотриманні правильного харчування – дотримання питного режиму. В середньому людині потрібно випивати більше двох літрів рідини на добу. Протипоказані будуть борошняні і копчені вироби, алкоголь, газовані напої, фаст-фуд, різні солодощі, напівфабрикати, кетчуп, майонез, ковбаси та консерви.
При дотриманні правильного харчування варто не забувати, що головне – є в своє задоволення і не змушувати себе приймати в їжу, то що не подобається. І головне – почати, а продовжити буде зовсім не важко. Приємного вам апетиту!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Коментування заборонено.