Правила здорового харчування

Ця жінка відома всьому світу як Індра Деві, хоча родом вона з Росії, і її справжнє ім’я Євгена Лабунська-Петерсон. Вона стала першою, хто відкрив Європі та Америці йогу, і сама кілька разів кардинально змінювала своє життя. Євгенія об’їздила пів світу, знала 12 мов і серед її знайомих були голливудсике зірки, індійські мислителі і навіть радянські політичні діячі.

Індра Деві дожила до 103 років і залишила після себе спадок, який допомагає багатьом людям. Це в першу чергу стосується тих, хто хоче пов’язати своє подальше життя з йогою. Але навіть якщо у вас немає таких планів, корисним буде дізнатися поради Індри про правильному харчуванні. Адже це запорука здоров’я не тільки йогів. Отже, ось її правила.

Як правильно харчуватися

·Не варто пити воду з льодом, особливо під час їжі. Це заважає травленню і порушує природну циркуляцію ваших соків.

·Краще випивати склянку свіжої води кімнатної температури натщесерце вранці і ввечері, перед сном. Додайте в неї трохи лимона. Влітку, у спеку, пийте гарячу воду або напій із трав з лимоном — прийде відчуття прохолоди та свіжості.

·Взагалі слід пити багато води — 5-8 склянок на день.

·Пийте воду за півгодини до їжі і через 2-3 години після. Не потрібно порушувати процес травлення, розбавляючи водою шлунковий сік.

·Пийте маленькими ковтками.

·Щоб кип’ячена вода «ожила», перелийте її кілька разів з однієї ємності в іншу кілька разів. Вода наповниться повітрям і підзарядиться. Це дасть підбадьорливий і стимулюючий ефект.

·Замість фруктових соків і фрешів корисніше просто їсти фрукти.

·Якщо вижимайте сік з буряка, редьки або моркви, додайте і трохи бадилля.

·Кофеїн і теобромін відносяться до стимуляторів, тому чай, кава, какао і шоколад не рекомендуються.

·Молоко це в першу чергу їжа. Щоб не сталося розлади шлунка, пити його маленькими ковтками.

·Наш організм живить тільки та їжа, яку він може засвоїти, а не та, яку ми споживаємо.

·Ретельно вибирайте потрібну вам їжу. Як ніби робите це в магазині, коли приміряєте капелюшки або краватки. Доведеться трохи поекспериментувати, щоб зрозуміти, яка їжа підходить вам більше всього.

·Уникайте продуктів, позбавлених життя»: рафінованого цукру, шліфованого рису, консервів, білого борошна. Рис повинен бути нешліфованим, борошно з цілих зерен, замість цукру мед, або коричневий цукор. Виключіть цукерки, випічку і оцет.

·Підсушений у вигляді тостів або просто черствий хліб корисніше свіжого. Коли їсте хліб, не запивайте його рідиною. Краще випити рідину до цього.

·Не слід їсти їжу, що містить крохмаль, більше однієї порції. Якщо ви з’їли рис, відмовтеся від хліба, картоплі, макаронів або пудингу.

·Якщо вас турбує інтенсивна перистальтика, складайте меню так, щоб протеїн і крохмалі не споживалися разом, особливо з сірковмісними продуктами. Це капуста, горох, яйця і т. п.

·Не поспішаєте виливати воду, в якій варилися овочі. Вона стане в нагоді для пиття або для приготування супу. Вода з-під картоплі теж дуже корисна.

·Не варто відразу ж позбавлятися від бадилля моркви, буряка чи пастернаку. Зберіть їх в пучок і покладіть в суп. Коли він буде готовий, пучок викиньте.

·Для того, щоб варити овочі, використовуйте малу кількість води і повільний вогонь. А краще всього, якщо будете варити в пароварці.

·Жир виходить зі шлунка в останню чергу, тому варто уникати смаженої і жирної їжі. Вона засвоюється дуже повільно і не повністю.

·Свиняче сало, яйця, масло, маргарин, і інші продукти, що містять тваринні жири підвищують рівень холестерину в крові. Вирішуйте самі, в яких кількостях вживати і вживати взагалі.

·Найбільше холестерину в мізках, яєчному жовтку і печінки. В молоці, сирі і рибі — найменше.

·Будь-які продукти, багаті тваринними жирами, потрапляють в категорію ризику. Низький вміст протеїну і високий відсоток жиру перешкоджають нормальному дії ферментів.

·В питаннях здорового харчування завжди має значення не тільки кількість споживаних калорій і жиру, і склад цього жиру. Наприклад, до складу бекону крім калорій нічого не входить: ні вітаміни, ні мінеральні солі.

·Якщо ви розігріваєте жирну їжу кілька разів, вона стає щораз більш неїстівною. Те ж саме відбувається, якщо ви повторно використовуєте жир на сковороді.

·Одне з найважливіших правил, яке не має відношення до якості їжі і до варіантів її приготування. Це ваш настрій під час їжі.

·Трапезувати варто поспішаючи, добре пережовуючи їжу. Взагалі процес насичення повинен приносити радість і задоволення, а якщо це відбувається в дружній обстановці, то кращого і бути не може!

·Якщо ви їсте під час стресу або коли у вас поганий настрій, то краще взагалі не їсти, а почекати, поки ви трохи охолонете і заспокоїтеся.

·Весела розмова, красиво сервірований стіл і добра усмішка. Це найкращі приправи для сніданку, обіду і вечері. Благословіть свою їжу і нехай вона принесе вам тільки радість.

Поділіться цими порадами з іншими!Може, вони допоможуть їм знайти формулу правильного харчування і дожити до 103 років!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.