Повітряні пури – рецепт приготування

Прісний корж зустрічається майже у всіх кухнях світу, але індійський варіант її приготування, безсумнівно, один з найбільш нарядних. Пурі (повітряна коржик) тестом і способом приготування нагадує чебурек, однак, вона абсолютно порожня всередині і більш округла.

Рецепт пурі простий, але і в ньому є кілька нюансів. Цей традиційний індійський хліб готується на батьківщині з борошна з висівками, але можна використовувати і звичайну муку, тільки потрібно тоненько розгортати тісто.

Від «З Смаком» ви дізнаєтеся, як готувати пури і з чим їх їдять!


Інгредієнти для рецепта


Пшеничне борошно – 160 г

вода – 100 мл

Соняшникова олія – 60 мл

сіль – 0,5 ч. л.


Як приготувати


·  1. Змішайте борошно з сіллю, влийте теплу воду і замісити густе тісто.

·  2. Додайте чайну ложку рослинної олії і знову добре перемішайте.

·  3. Загорніть тісто в плівку і залиште на 40 хвилин при кімнатній температурі.

·  4. Розділіть тісто на 6 рівних частин, після чого розкачати кожну в тонкий корж.

·  5. Смажте коржі по одній з двох сторін до золотистого кольору. Після смаження залиште їх ненадовго на серветці, щоб вона ввібрала надлишок олії.

Подають індійську корж гарячої, як тільки з неї стече масло. Смажити пури можна не тільки на рослинному, а й на топленому маслі, яке в Індії називають ДХІ. Оскільки тісто прісне, його смак можна урізноманітнити приправами за смаком або ж зробити коржі солодкими, окропивши тісто солодким сиропом. Збережіть наш рецепт і читайте наші публікації вприкуску з індійською випічкою!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.