Поради з кулінарії

Ця стаття призначена для тих, хто не просто вважає себе гарною господинею або господарем, а для тих, хто справді закоханий в кулінарію і кличе її мистецтвом. Смачно готувати вміють багато, а от зробити зі звичайних інгредієнтів «цукерочку» можуть лише деякі. Саме ці люди постійно розвиваються, вивчають нові технології, діляться досвідом і експериментують.

Якщо ви один з них, тоді ці поради для вас. З ними ви навчитеся готувати простіше і швидше. А також удосконалите смак звичних страв. Візьміть на замітку!

Кулінарні поради

·  Не викидайте стебла деяких трав, наприклад, петрушки і кінзи. Використовуйте листя, а те, що залишиться, покладіть в пластиковий контейнер і відправте в холодильник. При потребі додайте стебла, зібравши їх в пучок і закріпивши його в супи, рагу та інші страви. Не забудьте в кінці приготування дістати їх.

·  Перед приготуванням котлет фарш потрібно відбити. При відбиванні волокна м’яса розм’якшуються і білок у них утворює своєрідні нитки, які роблять фарш однорідним. До того ж після відбивання м’ясо краще виділяє сік, і котлети утворюють корочку зовні, а всередині залишаються соковитими і ніжними. Сформуйте з фаршу коржик і кидайте її об стіл або дошку. Знову зберіть фарш і надайте йому форму руками. Проробляти процедуру, поки корж при ударі не перестане тріскатися.

·  Кухарі рекомендують такі рослини, як чебрець і розмарин, додати при варінні в страви пучком. В кінці їх можна буде легко вийняти з каструлі. Це заощадить ваш час.

·  «Соліть страви з висоти. Таким чином сіль розподілиться рівномірно», — рекомендує кухар Джеймі Биссоннетт.

·  Нарізайте продукти трохи навскоси пластинами. Смак і текстура страви вийдуть незвичайними. Та й самі продукти будуть виглядати більш естетично.

·  Для збереження і поліпшення зовнішнього вигляду рису, крупу зазвичай глазурують: покривають сумішшю тальку і глюкози. Тому для видалення цих компонентів рис потрібно промивати в 7 водах, поки вода не стане прозорою.

·  Щоб рис зварився правильно і рівномірно, тримайте кришку щільно закритою. Якщо кришка прилягає недостатньо щільно, накрийте каструлю спочатку алюмінієвою фольгою, а зверху кришкою. Після приготування дайте страві постояти 10-15 хвилин.

·  Якщо ви готуєте смажений рис, для початку приготуйте на сковороді яйце. За словами кухарів, які працюють в китайських ресторанах, щоб до посуді при смаженні нічого не прилипало, потрібно попередньо проробити таку нехитру процедуру.

·  Використовуйте топлене масло — воно корисне, а також при приготуванні на ньому нічого не прилипає до сковороді. До речі, зробити його дуже просто. Для зручності можна приготувати його заздалегідь і заморозити. У морозильній камері воно буде зберігатися до 3 місяців.

·  Перед запіканням курку необхідно перев’язати. Перев’язування сприяє рівномірному пропеканию всіх частин курки. Після запікання вона буде виглядати акуратно і привабливо на столі.

·  Розбивайте яйця про плоску поверхню, щоб жовтки залишалися цілими, наприклад, про обробну дошку, а не про край тарілки або чашки.

·  Перед тим, як збити яйця, проколіть жовтки виделкою, так вони будуть краще збиватися.

Якщо ці лайфхаки припали вам до душі, швидше зберігайте їх і діліться з друзями, вони будуть вам вдячні. А ви в свою чергу скуштуєте більш апетитні страви у них в гостях!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.