Поради по приготуванню

У кожній досвідченій господині в арсеналі є багато корисних хитрощів по приготуванню їжі. У цій справі важливо не тільки слідувати рецептами, але й знати різні тонкощі. А потрібно це для того, щоб спростити процес приготування їжі і отримати в результаті дуже смачне блюдо.

Якщо ви не в силах роками збирати поради для кухні, прочитайте цю статтю. В ній зібрана вся мудрість досвідчених господинь і шеф-кухарів.

Перші страви

·  Щоб окрошка вийшла гострою, перетріть зелений лук з сіллю і часником. За бажанням можна додати в суп тертий хрін.

·  Якщо суп вийшов пересоленим, опустіть в нього рис, загорнутий в марлю. Прогрійте 5 хвилин. Потім дістаньте марлевий мішечок, який ввібрав в себе зайву сіль.

·  Кілька лисичок в супі зроблять його в рази смачніше.

·  Якщо ви хочете отримати ідеально прозорий м’ясний бульйон, під час варіння покладіть в нього вимиту шкаралупу яєць. Готовий бульйон процідіть.

·  Щоб квасоля для борщу не потемніла, не закриваючи каструлю кришкою при варінні.

М’ясні страви

·  Для м’якості відбивних за пару годин до смаження умочіть їх в суміш з оцту і рослинного масла. Цей лайфхак можна використовувати і для м’яса на грилі.

·  Для того щоб м’ясо не підгоряло в духовці, поставте на нижню решітку жаростійку скляну форму.

·  Щоб запечене м’ясо вийшло неймовірно соковитим, опустіть його на пару секунд в окріп перед приготуванням.

·  Якщо ви хочете приготувати соковиті котлети, додайте у фарш дрібно нарізану сиру картоплю (в пропорції 1 : 1).

·  Щоб холодець вийшов красивим, злийте першу воду, в якій варилося м’ясо. І знову залийте м’ясо холодною водою. Доведіть до кипіння на середньому вогні.

Картопля

·  Якщо ви збираєтеся приготувати страву з тертої картоплі, влийте в картопляну масу трохи молока. Так він не потемніє.

·  Ті, у кого залишився старий картоплю, можуть додати при варінні чайну ложку оцту, кілька зубчиків часнику і лавровий лист. Смак вийде чудовий!

·  Якщо картопля трохи подмерз і придбав неприємний смак, перед приготуванням покладіть його в крижану воду.

Риба

·  Щоб при приготуванні риби на сковороді масло не бризгало у всі сторони, злегка присипте шматочки риби сіллю.

·  Якщо ви не хочете, щоб при смаженні сильний запах риби поширився по всій кухні, покладіть в олію розрізаний на чотири частини сиру картоплю.

·  Щоб риба вийшла з хрусткою скоринкою і не розвалювалися, за 10 хвилин до приготування витріть її кухонним рушником і посоліть. Потім насипте в пакет із застібкою борошно, сіль, перець і спеції, покладіть в пакет рибу і ретельно струсіть. Дістаньте рибу, струсіть надлишки суміші і смажте.

Салати

·  Солити і перчити салат потрібно до того, як ви додаєте в нього рослинне масло.

·  Це може здатися дивним, але салат з квашеної капусти можна доповнити кільцями апельсина і часточками мандарина. Смачно-о-о!

·  Зелень і овочі радимо мити в підсоленій воді. Вона вбиває бактерії і добре відмиває продукти.

Ось такі чудові поради ми підготували для вас. Якщо вони вам сподобалися, збережіть собі і поділіться ними з друзями. А ми обов’язково зберемо для вас ще одну підбірку!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.