Поради господиням

Навіть досвідчені господині часто роблять помилки в приготуванні страв та організації робочого процесу на кухні. Переживати не варто: професійні кухарі теж нерідко допускають промахи з-за поспіху, ліні або втоми.

Багатьох помилок можна уникнути, якщо слідувати запропонованим радам. Обов’язково запам’ятайте їх: слушні рекомендації зроблять з вас справжнього аса кулінарії.

Поради для кухні

·  Прочитайте рецепт до кінця

Перед тим як почати роботу з блюдом, ознайомтеся з повною інструкцією його приготування. Часто перегляд рецепта закінчується на інгредієнтах, а потім виявляється, що немає підходящої посуду або необхідної функції в кухонному гаджеті.

·  Використовуйте відповідний розмір обробної дошки

Ці милі маленькі дошки для нарізки їжі, звичайно, економлять місце на кухні, але часто виявляються абсолютно непрактичні. Наявність дощок декількох розмірів допоможе вам і нарізати невеликі фрукти, і обробити цілу курку. Перед початком приготування організуйте зручне і чисте місце для роботи з продуктами.

·  Ніж повинен бути гострим і правильного розміру

Щоб порубати щось маленьке, наприклад часник, або щось габаритне, як шматок м’яса, потрібні різні ножі. Хліб найкраще нарізати зазубленим ножем, а куряче філе обробляти спеціальним невеликим филейним.

·  Наливайте масло в підігріту сковороду

Якщо тільки рецепт не передбачає інший спосіб готування. Спочатку злегка підігрійте сковороду, потім налийте масло і додайте продукти. Так інгредієнти не вбере зайвий жир і не пристане до посуді.

·  Після холодильника м’ясо має полежати

Перед приготуванням м’яса дайте йому 15-20 хвилин підніматися при кімнатній температурі. Інакше ризикуєте зіпсувати страву: м’ясо буде сирим всередині і підсмаженою зовні.

·  Вибирайте відповідний розмір ємності

У рецептах часто вказують обсяг і параметри необхідної сковороди, каструлі або форми для запікання. При відсутності такої інформації, ви повинні самі об’єктивно оцінити потрібний розмір. Небажано варити або тушкувати м’ясо, витовчене впритул, краще виберіть ємність побільше або готуйте партіями.

·  Обов’язково пробуйте страву в процесі приготування

Краще додавати відсутню сіль і спеції в блюдо, поки воно готується. Таким чином його смак вийде збалансованим: досить гострим і солоним.

Напевно у вас теж є свої цінні методи, як зробити приготування їжі простіше, а страви смачніше. Пишіть про них у коментарях. А запропоновані намипоради для господинь зберігайте і діліться ними з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.