Помідори по-німецьки на зиму — рецепт приготування

Зовсім скоро на полях з’являться довгасті помідори «пульки», які так і просяться в банку. Цього року радимо закатати їх особливим способом, уславився в народі як німецький.

Особливість цієї заготовки в яблуках: жовті часточки прикрасять банку, передадуть томатам пікантність і свій аромат. Оцет вам знадобиться 6% — ий, а як його зробити з 9% — го, «З Смаком» розповість в процесі приготування.

Отже, на трилітрову банку вам знадобиться …


Інгредієнти для рецепта


помідор — 500 г

яблуко — 500 г

оцет — 50 мл

сіль — 1 ст. л.

цукор — 5 ст. л.

Чорний перець (горошком) — 4 шт.

гвоздика — 3 шт.


Як приготувати


·  1. Яблука вимийте, видаліть плодоніжки, наріжте шматочками і очистіть серцевину.

·  2. Викладіть на дно стерилізованої банки горошини перцю і гвоздику. Заповніть банку помідорами, перекладаючи їх яблуками. За бажанням можете додати смужки зеленого болгарського перцю.

·  3. Залийте в банку окріп і залиште на 5 хвилин. Потім злийте воду, додайте в неї сіль, цукор і 50 мл 6% — го оцту. Якщо у вас під рукою виявився тільки 9% — ий оцет, змішайте його з водою в співвідношенні 2: 1.

·  4. Одержаний маринад доведіть до кипіння, потім вилийте в банку і закатати. Переверніть помідори і укутайте до охолодження.

Зберігати помідори по-німецьки краще в прохолодному місці — погребі чи комори. А взимку прийде час сказати спасибі собі коханій за чудову заготовку! Радимо переписати цей рецепт в свою кулінарну зошит або зберегти в закладках.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.