Погачіце – рецепт приготування

Погачіце – сербських хліб, який дивує не тільки чудовим смаком, але і своєю незвичайною формою.Виглядає на блюді дуже ошатно, а печеться просто і швидко.

Тісто для цього м’якого і ароматного хліба готується на дріжджах, а завдяки особливому прийому – купанні в маслі – на смак виходить ще і здобних. Дріжджі в рецепті використовуються сухі, але ви їх можете замінити 25 грамами свіжих.


Інгредієнти для рецепта


Пшеничне борошно – 450 г

молоко – 250 мл

дріжджі – 11 г

Вершкове масло – 100 г

сіль – 0,5 г

цукор – 1 ст. л.

жовтки – 1 шт.

кунжут – за смаком


Як приготувати


·  1. У 50 мл теплого молока розчиніть сухі дріжджі, додайте цукор, 3 ч. л. борошна, перемішайте і залиште на хвилин 15 в теплому місці.

·  2. Коли дріжджі активуються і на поверхні чашки з’явиться пінна шапочка, починайте замішувати тісто.

·  3. У миску просійте борошно, що залишилося, влийте тепле молоко і всю опару. Замісити круте тісто. Накрийте поліетиленом, укутайте рушником і залиште на 2 години для підйому.

·  4. Тісто обомніте, розділіть на 12 однакових шматочків. Кожен шматочок розкачайте в невелику коржик.

·  5. Умочуйте кожен коржик в розтоплене вершкове масло і укладайте в круглу форму внахлест.Поверхня кожного коржика змастіть яєчним жовтком і посипте кунжутом.

·  6. Залиште хліб підходити хвилин на 30, а тим часом включіть її, щоб розігрівалася до 180 градусів.Випікайте погачіце протягом 30-35 хвилин.

Їдять погачіце, відламуючи руками порційні шматочки (на які він легко ділиться). З першими стравами і овочами ароматний сербський хліб просто ідеальний. Якщо вам сподобався рецепт, поділіться ним з друзями!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.