Пляцок — рецепт приготування

Як показує практика, десерти з незвичайними назвами досить прості в приготуванні. Та й назви ці незвичні тільки для нас, а ось у себе на батьківщині їх не сприймають як щось незвичайне. Але ось пляцок, традиційна польська випічка, завжди особлива.

Все завдяки хитромудрості, яскравості і незвичайності. Це варіант випічки, який дійсно можна віднести до святкових ласощів. А головне, його можна пекти в будь-який час року: вам не знадобляться свіжі сезонні ягоди, досить баночки улюбленого варення.


Інгредієнти для рецепта


Пшеничне борошно — 500 г

маргарин — 250 г

яйце — 6 шт.

сметана — 4 ст. л.

цукор — 450 г

розпушувач — 1 ст. л.

Мак — 150 г

крохмаль — 1 ст. л.

сухий кисіль — 90 г

Вершкове масло — 250 г

Згущене молоко варене — 400 г

сливове варення — 275 г

Какао-порошок — 1 ч. л.


Як приготувати


·  1. Висипати стакан маку в сотейник, залийте його водою і прокип’ятіть на слабкому вогні протягом 20 хвилин. Злийте всю зайву рідину.

·  2. Розітріть мак дочиста. Додайте до нього 1 яйце, 75 г цукру, крохмаль і 1 ст. л. вершкового масла.

·  3. Відокремте білки від жовтків. Збийте 5 жовтків з 150 г цукру. Додайте до суміші сметану і розм’якшений маргарин. Гарненько все перемішайте до утворення однорідної маси.

·  4. Змішайте борошно з розпушувачем. Додайте цю суху суміш в масу з яєць. Замісити тісто. Воно вийде липким. Не піддавайтеся спокусі і не додавайте більше борошна. Надішліть тісто в холодильник.

·  5. Візьміть 5 білків і збийте їх до піни. Під час збивання поступово додайте 225 г цукру. Коли інгредієнти вже гарненько збиті, додайте кисіль.

·  6. Вийміть тісто з холодильника і розділіть його на дві частини. Візьміть форму для випікання, змастіть її вершковим маслом і застеліть пергаментом. Викладіть одну частину тіста в форму, розподіліть її по дну і зробіть невеликі бортики.

·  7. Ви можете використовувати будь-яке варення, якщо немає сливового. Але воно не повинно бути занадто густим і дуже солодким. Краще віддати перевагу варення з кислинкою. Змастіть тісто половиною варення, а зверху викладіть половину макової начинки маленькими гірками.

·  8. Заповніть прогалини між маком збитими білками.

·  9. Розігрійте духовку до 160 ° С і відправте пиріг випікатися до тих пір, поки збиті білки не стануть золотистими зовні, але м’якими всередині.

·  10. Виконайте те ж саме з другим коржем.

·  11. Приготуйте крем. Змішайте 200 г масла, 400 г згущеного молока і 1 ч. л. какао.

·  12. Коли коржі охолонуть, змастіть їх кремом і складіть начинкою всередину. Пиріг можна змастити тонким шаром крему з згущеного молока.

·  13. Надішліть готовий пиріг в холодильник на 2 години. Перед подачею наріжте його шматочками.

Викладаючи мак і заливаючи тісто білками, спробуйте додати горіхи або родзинки. Дайте волю фантазії, навіть якщо ви строго прямуєте рецептом. Багато печуть пироги зі свіжими ягодами. Але якщо таких в будинку немає, це не означає, що вам не вдасться спекти смачний десерт. Пригощайте друзів і насолоджуйтеся самі!

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Комментарии закрыты.