Плов з грибами — Рецепт приготування

плов з грибами рецепт приготування

Тип:
Гарніри
Час:
60 хвилин
Складність:
Середньо
Порцій: 5
Веганські Вегетаріанські

Ох, вже ця азіатська кухня! Стільки апетитних і різноманітних страв, з якими забуваються будь-які дієти. Чого тільки коштує узбецький ханум або татарські пиріжки. Продовжуючи східну тематику, не можна не згадати про традиційний і дуже популярному блюді — плові.

Класичний плов готують з додаванням жирної баранини і спеціального набору спецій — виходить неймовірно смачно. Недарма цей рецепт передається з покоління в покоління ще з давніх часів. А у нас знайшовся спосіб приготувати це пряна страва з найменшою кількістю жиру. Отже, плов з грибами.


Інгредієнти для рецепта


Печериці — 200 г

Рис — 400 г

Морква — 1 шт.

Цибуля — 2 шт.

Болгарський перець — 1 шт.

Часник — 1 шт.

Соняшникова олія — 2 ст. л.

Сіль — по смаку

Паприка — 1 ч. л.

Базилік — 1 ч. л.

Майоран — 1 ч. л.


Як приготувати


·  1 У казані нагріти олію.

·  2 Гриби помийте, великі розрізати навпіл або четвертинами. Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на крупній тертці.

·  3 Викладіть гриби в казан і обсмажте, потім додайте цибулю і смажте ще 3-5 хвилин. Зменшіть вогонь, накрийте казан кришкою і тушкуйте овочі протягом 15 хвилин.

·  4 Знову збільште вогонь і додайте моркву. Через 5 хвилин додайте нашатковану болгарський перець, готуйте ще 5 хвилин.

·  5 Додайте в казан третина всіх зазначених спецій і третина солі, добре перемішайте.

·  6 Викладіть зверху половину рису, знову третину спецій і солі, потім другу частину рису і залишилися спеції.

·  7 Влийте киплячу воду. Її рівень не повинен перевищувати рівень рису на 1 див.

·  8 Головку часнику помістіть в рис, не розділяючи на часточки. Накрийте казан кришкою і готуйте плов на повільному вогні протягом 30 хвилин.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Комментарии закрыты.