Пісна шарлотка з яблуками — рецепт приготування

Пісна шарлотка з яблуками — рецепт

У свідомості міцно застряг стереотип, що в добротної випічці неодмінно повинні бути присутніми яйця, вершкове масло або сметана, та пожирніше. Пісну (вегетаріанську) випічку незаслужено недооцінюють, але ж навіть з самим скромним набором інгредієнтів можна готувати рідним справжні ласощі.

Ось так само і з цією яблучною шарлоткою: пиріг виходить високим, розсипчастим і ніжним. Горіхи в поєднанні з яблуками — це класика, а ось апельсинові нотки в тісті — вже щось новеньке! Якщо захочете поекспериментувати зі спеціями, погляньте в сторону меленої кориці і кардамону.

Інгредієнти для рецепта

  • Яблуко — 3 шт.;
  • Цукор — 0,75 скл.;
  • Пшеничне борошно — 1,75 скл.;
  • Соняшникова олія — 6 ст. л.;
  • Апельсиновий сік — 1 скл.;
  • Сода — 1 ч. л.;
  • Вода — 2 ст. л.;
  • Манка — 2 ст. л.;
  • Грецькі горіхи — 100 г;
  • Сіль — 1 тріска;
  • Цукрова пудра — за смаком.

Як приготувати

1) У глибоку миску влийте апельсиновий сік і соняшникову олю, додайте цукор і сіль, перемішайте масу до їх повного розчинення. Додайте просіяне борошно, все перемішайте. Соду розчиніть у воді і влийте в тісто, ще раз перемішайте.

2) З яблук видаліть серцевину, а решту м’якоті наріжте невеликими шматочками. Горіхи натріть на тертці і додайте до яблук.

3) Глибоку форму змажте соняшниковою олією, присипте манкою. Зверху розкладіть яблучно-горіхову суміш. Залийте начинку тістом.

4) Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 50-60 хвилин. Духовку вимкніть, залиште там пиріг до охолодження.

Пісна шарлотка з яблуками — рецепт покроковий з фото дивіться у відео нижче:

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:

Комментарии закрыты.