Пісна шарлотка з яблуками – рецепт приготування

У свідомості міцно застряг стереотип, що в добротної випічці неодмінно повинні бути присутніми яйця, вершкове масло або сметана, та пожирніше. Пісну (вегетаріанську) випічку незаслужено недооцінюють, але ж навіть з самим скромним набором інгредієнтів можна готувати рідним ласощі.

Ось так само і з цієї яблучної шарлотка: пиріг виходить високим, розсипчастим і ніжним. Горіхи в поєднанні з яблуками – це класика, а ось апельсинові нотки в тесті – вже щось новеньке! Якщо захочете поекспериментувати зі спеціями, погляньте в сторону меленої кориці і кардамону. За великий щіпці того й іншого в тісто – і феєрверк смаку забезпечений!


Інгредієнти для рецепта


яблуко – 3 шт.

цукор – 0,75 скл.

Пшеничне борошно – 1,75 скл.

Соняшникова олія – 6 ст. л.

Апельсиновий сік – 1 скл.

сода – 1 ч. л.

вода – 2 ст. л.

манка – 2 ст. л.

Грецькі горіхи – 100 г

сіль – 1 трісок.

Цукрова пудра – за смаком


Як приготувати


·  1. У глибоку миску влийте апельсиновий сік і соняшникова олія, додайте цукор і сіль, перемішайте масу до їх повного розчинення. Додайте просіяне борошно, все перемішайте. Соду розчиніть у воді і влийте в тісто, ще раз перемішайте.

·  2. З яблук видаліть серцевину, а решту м’якоть нарізати невеликими шматочками. Горіхи натріть на тертці або роздушіть качалкою і додайте до яблук.

·  3. Глибоку форму змажте соняшниковою олією, присипте манкою. Зверху розкладіть яблучно-горіхову суміш. Залийте начинку тестом.

·  4. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 50-60 хвилин. Духовку вимкніть, залиште там пиріг до охолодження.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.