Пісна пряник – рецепт приготування

У готуванні можна орієнтуватися на смак, ціну, користь і інші категорії, але дуже рідко вдається приготувати щось таке, що і настрій підніме, і здоров’ю допоможе, і готується за дві секунди. У «Зі Смаком» якраз є рецепт пряники, який ідеальний, з якого боку на нього не глянь.

Історія цієї унікальної випічки сягає корінням у часи Русі, коли хлібина називали великі буханки хліба.Від цього слова і пішла назва пряники, адже це щось середнє між пряником і хлібом.

Не так часто доводиться готувати тісто без яєць, а якщо ще й без масла і молочних продуктів? Рецепт пісного тіста тим і простий, що в ньому є тільки найнеобхідніше, але смак у пряники виходить незвичайний. Переконайтеся в цьому самі!


Інгредієнти для рецепта


вода – 250 г

цукор – 200 г

мед – 2 ст. л.

Соняшникова олія – 125 г

Пшеничне борошно – 240 г

Какао-порошок – 2 ст. л.

розпушувач – 1 ч. л.

кориця – 1 ч. л.

Ізюм – 100 г

Грецькі горіхи – 100 г


Як приготувати


·  1. Змішайте в каструльці воду, цукор, мед, рослинне масло і поставте суміш нагріватися на повільному вогні, поки цукор не розчиниться.

·  2. Змішайте в мисці борошно, какао, розпушувач і корицю. Влийте цукрову суміш в миску і добре перемішайте. Як тільки маса стане однорідною, додайте горіхи, родзинки і знову все перемішайте.

·  3. Викладіть тісто на змащене деко і поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 35 хвилин.

Тепер ви знаєте, що навіть без базових інгредієнтів може вийти смачна пісна випічка. З цього рецепта легко виключити цукор, замінивши його медом. Рекомендуємо додати трохи коріандру і поекспериментувати з різними сухофруктами. З таких коржів іноді складають торти з перетертими ягодами, що повністю відповідає кулінарним традиціям, пов’язаних з пряниками. Таке ласощі цілком можна їсти під час посту.

Увага!

10 Фото, Які Гарантовано Піднімуть Вам Настрій !
10 Фото, які гарантовано піднімуть Вам Настрій !


18 Геніальних Рішень Повсягденних Проблем !

Нема на чому розігріти піцу

Увага!

10 Секретів Які Ви Точно Ще Не Знали!



Ще статті спеціально для Вас:



Просто Останні Статті:

Коментування заборонено.